ČAROBNJAK I GOROSTAS: Mesi i Holand sjajnim golovima ulepšali treće kolo Lige šampiona

Z. ĆOROVIĆ

07. 10. 2022. u 11:00

NA velikoj sceni Lige šampiona njih dvojica su u sredu uveče bili najbolji "glumci", odnosno najinteresantniji i najgledaniji strelci. Prvi omalen (172 cm), još eksplozivan, i u 35. godini zadivljuje navijače originalnim umećem, prodorima, driblinzima, golovima. Drugi je plavokosi gorostas, mladić koji nadire kao lavina i sipa pogotke sa lakoćom koja još nije viđena. Svima je jasno o kome se radi - ljubitelji fudbala uživali su u novoj čaroliji Lea Mesija i nemilosrdnim egzekucijama Erlinga Halanda.

ЧАРОБЊАК И ГОРОСТАС: Меси и Холанд сјајним головима улепшали треће коло Лиге шампиона

FOTO: EPA

Argentinac je postigao prelep gol za Pari Sen Žermen u remiju sa Benfikom (1:1) i tako dodao još neka poglavlja u istoriji, preplavljenoj njegovim dostignućima.

Lisabonski "orlovi" postali su 40. ekipa u Ligi šampiona kojoj je Mesi dao gol (Ronaldo je drugi, 38). Koliko je ovo fascinantan niz, govori podatak da je samo 17 igrača u istoriji takmičenja uspelo da postigne 40 i više pogodaka. Pošto je pala Benfika, ostale su samo četiri ekipe koje Leo nije uspeo da savlada u LŠ. To su Udineze (jedan meč igrao protiv njih), Atletiko (4), Inter (4) i Rubin Kazanj (4). Kada se u obzir uzmu sva takmičenja na klupskom nivou, matirao je 92 od 110 ekipa. Mesijeve fanove još više raduje to što je ušao u novu seriju. Posle pet utakmica posta u dresu Pari Sen Žermena, neverovatni golgeter je vezao šest mečeva na kojima je bio strelac (osam pogodaka).

U posebnog fenomena izrasta i mladić koji je po konstituciji totalna Mesijeva suprotnost. Skoro dvometraš (195 cm), Erling Haland ponekad deluje nezgrapno, "košarkaški", ali je sigurno da se nije pojavio takav igrač koji lakše i češće "zakucava" lopte u protivničke mreže. Norvežanin je nezaustavljiv, protiv Kopenhagena je u 12. meču ove sezone za Siti bio strelac 18. i 19. put. Haland je već prestigao Luisa Suareza i Rivalda po broju golova u Ligi šampiona, samo što je njemu do 28 pogodaka trebalo 22 meča, dok su Urugvajac i Brazilac svoj učinak od 27 golova ostvarili u 73 utakmice.

Dugo se mislilo da će Ronaldo (141 pogodak) i Mesi (127) biti neprikosnoveni, ali sada niko ne bi smeo da se opkladi da ih Norvežanin neće prestići. A kako izgleda kada "Erling napast" rešeta, najbolje svedoči njegov saigrač Džek Griliš posle meča sa Kopenhagenom.

- Ovo je neverovatno. Nikad u životu nisam video nešto slično. Samo sam stajao tamo i smejao se. Haland je uvek na pravom mestu. Zadovoljstvo je igrati sa njim. Golman Kopenhagena mi je rekao da Haland nije čovek. Pomislio sam: "Znam, znam." Erling je jako skroman, sjajna osoba. Nadam se da može daleko da nas odvede.

BONUS VIDEO: Predstavljamo stadione za SP 2022: Al-Tumama, nagrađeni projekat

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024