POZNATO KAD I GDE ZVEZDA IGRA PROTIV MAKABIJA: Evropska fudbalska unija objavila zvaničnu satnicu i raspored plej-ofa za Ligu šampiona

Tanjug

10. 08. 2022. u 11:28

FUDBALERI Crvene zvezde potvrdili su i u revanšu da su klasa više od Pjunika i tako se plasirali u plej-of za Ligu šampiona. Protivnik tamo biće im Makabi iz Haife, a kako je ovih dana došlo do eskalacije sukoba između Izraelaca i Plaestinaca postvljaѕlo se pitanje da li će crveno-beli putovati u Haifu ili će ih Makabi ugostiti na neutralnom terenu. UEFA je objavom na svom sajtu razrešila ovu dilemu.

ПОЗНАТО КАД И ГДЕ ЗВЕЗДА ИГРА ПРОТИВ МАКАБИЈА: Европска фудбалска унија објавила званичну сатницу и распоред плеј-офа за Лигу шампиона

FOTO: FK Crvena zvezda

Evropska fudbalka unija je na svom sajtu objavila parove i satnicu plej-of mečeva, a Haifa je i zvanično dobila zeleno svetlo da ugosti meč MAkabi - Crvena zvezda.

Duel srpskog i izraelskog šampiona zakazan je za sredu 17. avgust od 21 čas po srednjeevropskom vremenu.

Revanš je šest dana kasnije, u utorak 23. avgusta, na stadionu "Rajko Mitić", takođe od 21 sat.

Podsetimo, zbog napete bezbednosne situacije u Izraelu, UEFA je bila pred velikim izazovom kada se radi o organizaciji evropskih mečeva u Izraelu.

Sve je zakuvao švajcarski Lugao, koji je u tome video priliku da se preko zelenog stola dočepa prolaza u Ligi konferencija, iako je prvi meč od Hapoela iz Ber Ševe izgubila na svom terenu sa 2:0.

Švajcarci su se nadali da će UEFA meč preseliti van Izraela, u neki "bezbedni" deo Evrope ili čak da bez borbe odu dalje, ali to se nee desiti. Ipak, UEFa im je delimično izašla u susrtet i ostavila Hapoelu dve mogućnosti - da Lugano ugosti u Haifi ili Netanji.

Hapoel se već žalio na ovu odluku jer je situacija u Ber Ševi mirna pošto je na snazi primirje koje poštuju obe strane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja