MITROVIĆ KAO RONALDO: Srpski napadač među glavnim favoritima za prvog strelca Premijer lige

Đ. S.

10. 08. 2022. u 08:16

DVA gola na premijeri protiv Liverpula i prikaz nadmoći nad Trentom Aleksander-Arnoldom i Virdžilom van Dajkom pokazali su da Aleksandar Mitrović i te kako ima kvalitet za Premijer ligu.

МИТРОВИЋ КАО РОНАЛДО: Српски нападач међу главним фаворитима за првог стрелца Премијер лиге

FOTO: Tanjug/AP

Iako je pre početka sezone vladala skepsa kada se pričalo o potencijalnom učinku Srbina u elitnom rangu ostrvskog fudbala, najpre zbog prethodnih iskustava, kada nije uspevao da demonstrira kvalitet kao što je to učinio u Čempionšipu, posle prvog kola na Mitrovića se gleda drugačijim očima.

O tome svedoče i procene "bukmejkera" čuvene britanske kladionice "Vilijam Hil", koje bi svakome ko uplati barem jedan evro da će naš as biti najbolji strelac Premijer lige u aktuelnoj sezoni isplatiti 26 puta više od početnog uloga. Dakle, kvota 26 - ista kao u slučaju Kristijana Ronalda, za kojeg važi sve suprotno od Mitrovića. Sezonu je počeo turbulentno, ulaskom sa klupe u porazu Mančester junajteda od Brajtona (2:1). Kada se na sve to pridoda čitava sapunica oko odlaska i ostanka Portugalca, jasno je što deli sedmo mesto sa Mitrovićem na ovoj listi koju je izbacio "Vilijam Hil".

Najveće šanse da ponese "Zlatnu kopačku" Engleske daju se Sitijevom novajliji Erlingu Halandu, koji je kao Mitar sezonu započeo dvostrukom porcijom golova. Sledi ga perjanica Liverpula Mohamed Salah, koji je lane ovo priznanje podelio sa Hjong Min Sonom iz Totenhema, s tim da Korejac nije imao učinak sa "bele tačke", za razliku od Egipćanina, koji je uspešno realizovao pet penala. Son je na pomenutoj listi šesti favorit za najboljeg strelca, iza saigrača Harija Kejna, Darvina Nunjeza (Liverpul) i Gabrijela Žesusa (Arsenal).

BONUS VIDEO - Natho dobio srpski pasoš

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije