"NE MOGU DA IM NAĐEM MANU!" Dejan Stanković saznao s kim Crvena zvezda igra za plasman u Ligu šampiona, a onda...

Novosti online

09. 08. 2022. u 21:13

PJUNIK i Crvena zvezda sastali su se u revanš meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a trener prvaka Srbije imao je razloga za zadovoljstvo kada je taj duel okončan.

НЕ МОГУ ДА ИМ НАЂЕМ МАНУ! Дејан Станковић сазнао с ким Црвена звезда игра за пласман у Лигу шампиона, а онда...

FOTO: FK Crvena zvezda

Podsetimo, Crvena zvezda jei kao gost savladala ekipu Pjunika i prošla u plej-of za plasman u Ligu šampiona, posle čega je trener tima s Marakane, Dejan Stanković, za TV Arena sport najpre istakao sledeće:

Pričali smo juče o tome da je obaveza kluba i njegova veličina... to nam daje motiv da idemo na pobedu u svakoj utakmici. Sigurno da intezitet nije bio onakav kao u Beogradu, ali, opet, kada dođeš sa 5:0... Bitno je da utakmicu imaš u svakom trenutku pod kontrolom, bez rizika, tako je bilo i ovoga puta. Čestitke momcima, a zahvalio bih se  i navijačima koji su prešli ovoliki put da nas bodre. Zahvalio bih se svima koji su uz nas.

Potom se osvrnuo na činjenicu da će Zvezdina poslednja prepreka za ulazak u Ligu šampiona biti Makabi iz Haife, koji je eliminisao kiparski AEK u 3. kolu:

- Nas čeka lep dvomeč. Jak dvomeč. Neće biti lako, ni malo, ali i ne verujem da se lako ulazi u Ligu šampiona. Bićemo jaki, bićemo spremni. I kod njih je vruće, ali će i kod nas biti vruće, tako da... što se tiče Evrope, jedan ogroman izazov za sve nas - istakao je Stanković.

Na to se nadovezao pričom o prvom meču između Makabija i AEK-a:

- Gledao sam to, bila je izuzetna utakmica od strane Makabija, izuzetna. Ozbiljnan presing, ozbiljna ofanzivna tranzicija, brzina, tehnička sposobnost... Jedna mnogo, mnogo kvalitetna ekipa u svakom segmentu igre, ne znam da li bih mogao da im nađem manu. Naravno, ima tu sad dosta faktora, i pritisak, i važnost, i domaći i gostujući teren, taktičke zamisli, sakutiranje protivnika... detalji će odlučiti.

Upitan kako mu se danas činio trio Sanogo - Kanga - Kanga, nije ostavljao dilemu:

- Korektno, sasvim korektno. Ritam nije bio kao u prvoj utakmici. Kod nas u timu svi zaslužuju da igraju, takav odnos imaju. Ja ne mogu da kažem za bilo koga da mi, pod znacima navoda, "pomaže svojim neradom", da ga ja izostavim iz prvih 11. To ne. Imamo spremne  momke, Sanogo je odigrao poluvreme, Srnić je odigrao, vratio se posle povrede, a ostali su imali minutažu kako smo se i dogovorili. Bitno je imati sve momke na broju kada se uđe u jedan dvomeč koji može da nam donese mnogo.

Razmišljam pozitivno!

Imajući u vidu da je dvaput vodio Zvezdu u nokaut fazu Lige Evrope, upitan je da li "vidi" i iskorak u vidu Lige šampiona:

- Razmišljam pozitivno, ohrabruju me nastupi naših momaka. Iz utakmice u utakmicu je to tako, čak i kad ne treba da idemo 100%, sve držimo pod kontrolom kao večeras, oseća se da su stvarno dobri. Tako da... Idem pozitivno, sa uverenjem da možemo da napravimo istorijski uspeh, ali neće biti lako - zaključio je Dejan Stanković u izjavi za TV Arena sport.

BONUS VIDEO: Slavlje na Marakani posle trećeg gola na meču Zvezda - Pjunik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni