PARTIZAN PREDSTAVIO LETNJU TRANSFER-BOMBU: Majka mu sugerisala da dođe u Beograd, Iliev najavio najjači tim u poslednjih nekoliko godina

Novosti online

07. 07. 2022. u 15:54

NAJVEĆE pojačanje Partizan u letnjem prelaznom roku danas je predstavljeno u prostorijma kluba u Humskoj.

ПАРТИЗАН ПРЕДСТАВИО ЛЕТЊУ ТРАНСФЕР-БОМБУ: Мајка му сугерисала да дође у Београд, Илиев најавио најјачи тим у последњих неколико година

FOTO: Milos Vukadinovic

Posle Šehovića, Filipovića i Andradea, Dijabate je postao četvrta akvizicija "parnog valjka" pred evropske izazove, i sezonu u kojoj prvo mesto u Mocart Bet Superligi vodi direktno u Ligu šampiona. Nekadašnji fudbaler ostrvskog prvaka Lestera predstavljen je u društvu sportskog direktora Ivice Ilieva, koji nije krio oduševljenje što je pored njega Dijabate.

- Par trenutaka pre nego što smo došli da podelimo divne vesti Fusein je potpisao ugovor. Izuzetno sam zadovoljan što smo završili prelazni rok. Nikada nismo bili brži u ostvarenju osnovih i glavnih ciljeva za sledeću sezonu. Znali smo da je pauza kratka i da po završetku prethodne takmičarske godine nemamo mnogo prostorada pregovaramo. Krenuli smo jako i brzo kompletirali ono najjače. Kao što je običaj jagoda na torti dolazi na kraju. Želim da predstavim igrača u kategoriji "30 sekundi igrač". To je šala koja znači pre svega da od njega očekujem mnogo, da bude jedan od glavnih igrača i u perspektivi jedna od najboljih u našem klubu. Jasno vam je na koji način ga gledam. Sve pozicije koje su nam bile kritične mi smo na najbolji način uspeli da zamenimo i pojačamo. Ne bih se vodio procentima, ali ovo može da bude jedan od najboljih timova koji je Partizan imao dugo vremena- zaključio je Iliev.

Foto arhiva VN

Potom se medijima uvodnim rečima obratio i sam fudbaler.

- Veliko mi je zadovoljstvo da sam na ovaj način dočekan u tako velikom klubu kao što je Partizan

Novi igrač crno-belih je rekao da je stidljiv i da nema više šta da kaže, ali zato predstavnici naših medija nisu bili stidljivi, pa je usledilo pitanje koji su njegovi motivi dolaska u prestonicu Srbije.

- Nisam veliki poznavalac šampionata u Srbiji. Poznavao sam Partizan pre svega jer sam ih gledao prošle sezone, a ostavili su tada dobar utisak na mene, što me je podstaklo da napravim ovakvu odluku. Video sam da je to obostrana korist, jer ovo je moj put ka igranju u Evropi, što mi pruža ovaj klub. Kada su me direktori i trener pozvali osećao sam veliko zadovoljstvo i počast da od mene očekuju da nosim ovaj tim. Ta činjenica je bila dovoljna. Moja majka poznaje fudbal kao i ja i ona mi je sugerisala da prihvatim i dala mi je blagoslov da odem u Partizan.

Potom je otkrio da je imao još nekoliko ponuda da promeni sredinu.

- Mogao sam da biram sredinu, ali ni jedna ponuda mi nije značila ovoliko. 

Istakao je i koje su to karakteristike koje smatra svojim najvećim prednostima.

- Brzina i tehnika - bio je kratak stidljivi momak iz Malija

Dijabate je zatim rekao da je već imao saznanja o Srbiji pre dolaska.

 - Imao sma prijatelja u Francuskoj iz sveta fudbala koji mi je pričao mnogo lepih stvari o Srbiji, to je uticalo na mene. Znam da su Dušan Vlahović i Mitrović ljudi koji su ponikli u ovom klubu, sve to je itekako važno. 

Reč je pripala Ivici Ilievu koji je nije želeo da odgovori na goruće pitanje, da li će talentovani Milovanović napustiti Partizan, ali je sportski direktor odagnao sumnje o eventualnim dolascima u crno-beli tabor.

- Odnos klubova prema nama me čini ponosnim. Nastavak prelaznog roka će zavisiti od odlazaka. Popunjeni smo na svim pozicijama, pa će svaki eventualni dolazak zavisiti isključivo od odlazaka. Ponoviću ovo je najbolji tim Partizana u poslednjih nekoliko godina. Napravili smo spektakularan transfer. 

FOTO: M. Vukadinović

Tokom karijere, 26-godišnji Dijabate igrao je za francuske i turske klubove, a od 2018. do 2020. igrao je na velikoj fudbalskoj pozornici Premijer lige.

Krilni vezni igrač koji ima osam nastupa za selekciju Malija, on je danas prošao lekarske preglede i sada će obući crno-beli dres.

Nažalost to se neće desiti na otvaranju domaćeg šampionata, kada Partizan bude gostovao u Ivanjici protiv Javora (subota, 20), ali očekivano je da bude u sastavu za drugo kolo i duel sa niškim Radničkim

 

BONUS VIDEO: Andrade trenirao sa novim saigračima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije