ZVEZDINA BOMBA IZ TURSKE! Crveno-beli krenuli na napadača Fenerbahčea, igrao i Premijer ligu

Novosti online

07. 07. 2022. u 08:35

Početak sezone se približio, Crvena zvezda u nedelju igra protiv Radničkog iz Niša na startu Superlige Srbije.

ЗВЕЗДИНА БОМБА ИЗ ТУРСКЕ! Црвено-бели кренули на нападача Фенербахчеа, играо и Премијер лигу

Foto: EPA

Do početka kvalifikacija za Ligu šampiona ima još mesec dana, ali vremena za dovođenje špica, koji je u Ljutice Bogdana okarakterisan kao primaran u ovom prelaznom roku, sve je manje.

Veliki broj igrača bio je na skeneru crveno-belih, međutim, oni koji ispunjavaju kriterijume su (pre)skupi, a oni pristupačni ne garantuju golove. Ne žele na Marakani da im se ponovi slučaj Loisa Dionija iz prošle sezone, pa čak i razmišljaju o podizanju lestvice za obeštećenje na 3.000.000 evra kako bi doveli igrača koji se već dokazao pogocima.

Po pisanju turskih medija, među kandidatima srpskog šampiona je i 29-godišnji napadač Fenerbahčea Mbvana Samata.

Prošle sezone na pozajmici u Antverpenu dao je pet golova i asistirao za četiri u 27 mečeva belgijskog prvenstva, dok je u šest nastupa u Ligi Evrope triput bio precizan.

foto: EPA

 

Jednom baš protiv Fenerbahčea (2:2), te protiv Olimpijakosa (1:2) i Ajntrahta (2:2).

Samata je u Fenerbahče stigao leta 2020. iz Aston Vile za 6.000.000 evra, a ima ugovor na još dve godine. Nije se, ipak, najbolje snašao u klubu iz Istanbula. U 33 utakmice strelac je bio šest puta, pa su u Fenerbahčeu procenili da s njim neće moći da vrate šampionski pehar u svoje vitrine.

Pre dolaska u Tursku neubedljiv je bio i u dresu Aston Vile, koja ga je januara 2020. platila Genku čak 10.500.000 evra. Za klub iz Birmingema je u 16 nastupa dao dva gola.

Najbolji učinak momak iz Tanzanije imao je u sezoni 2018/2019, kada je igrajući za Genk dao 23 gola u 38 utakmica belgijskog prvenstva. Ukupno je za svoj prvi klub na evropskom tlu odigao 191 meč, dao 76 golova i sakupio 20 asistencija.

Nema sumnje da se radi o iskusnom fudbaleru, 2015. je bio zvanično najbolji afrički fudbaler, računajući igrače koji igraju na tom kontinentu, ali vodeći se učinkom, karijera mu je već neko vreme u padu.

(Mocartsport)

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije "Bože pravde" zagrmi u Rusiji

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)