Novi napadač Partizana Nigerijac Teofilus Solomon rekao je da mu je čast što je došao među crno-bele i da će uraditi sve da se nametne.

Solomon je u Partizan stigao na jednogodišnju pozajmicu iz Rijeke, sa opcijom otkupa, i zadužio je dres sa brojem 17.

„Srećan sam i pocaštvovan što ću nositi dres Partizana. Nisam znao mnogo stvari o klubu, ali sam se preko interrneta uverio koliko je Partizan veliki. Mislim da sam odabrao pravu sredinu da napredujem“, rekao je Solomon na predstavljanju na stadionu u Humskoj.

Solomon, koji je u domovini zavredeo nadimak „Nigerijski Ronaldo“, zna da su pred njim visoki zahtevi trenera Miroslava Ðukića.

„Ne poznajem moje nove saigrače, ali sam i to na internetu gledao. Deluje da imamo dobar tim. Daću i više od maksimuma da pomognem u osvajanju trofeja“, zaključio je 21.godišnji fudbaler.

Solomon je sa 16 godina stigao u Rijeku, ali nije odigrao nijedan zvaničan meč, jer je bio na pozajmicama u hrvatskim klubovima Pomorcu, Zadru, Šibeniku i Istri.

Zabeležio je i jedan nastup za olimpijsku selekciju Nigerije u prijateljskoj utakmici protiv Brazila u Rio de Žaneiru pred Olimpijske igre u tom gradu.

Tanjug