Miroslav Aksentijević je podneo ostavku iz „privatnih razloga“, a Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza je prihvatio.

Večernji listi piše da je samo dva dana pre odlaska na pripreme u Azerbajdžan, odakle se kreće za Gruziju na Evropsko prvenstvo, ženska reprezentacija ostala bez selektora.

Zvanično – Miroslav Aksentijević ima problema sa srcem. Nezvanično – uznemiravao je jednu odbojkašicu, koja se požalila roditeljima…

Zagrebački list piše da se slučaj dogodio u trenutku slabosti. Naime, selektor se jedne večeri pojavio u sobi jedne igračice. Možda je sve počelo bezazlenim razgovorom, a onda se razgovor pretvorio u nešto što nikako nije smelo da se dogodi.

“Selektor je prešao granicu i dovoljan je bio jedan dodir rukom da dotična igračica doslovno poludi i odmah pozove roditelje. Nastala je prava uzbuna u hotelu. Saigračice su brzo sve saznale. Sve su ostale u šoku, neverici. Selektor je verovatno brzo shvatio da je pogrešio, da je preterao, ali više nije mogao nazad. Jasno, ovu priču niko od učesnika nije želeo da potvrdi. Selektor se ne javlja, kao ni spomenuta igračica. Razumljivo. Pametnije je ćutati”, piše Večernji list.

Miroslav Aksentijević nije imao vrhunsku igračku karijeru, ali je kao trener bio uspešniji. Bio je u stručnom štabu srpske ženske reprezentacije, a 2007. godine došao je u Varaždin, gde je dvaput bio prvak Hrvatske. Potom je bio selektor hrvatske ženske reprezentacije. Dok je bio trener u Hrvatskoj nikad nije imao nikakvih problema, bar ne ovakvih.

“Jedna greška, nažalost, obeležiće će njegovu karijeru. Bez obzira na to što se nije dogodilo nešto još strašnije. A moglo je. Pitanje je hoće li ikada više moći da radi u Hrvatskoj. Upravni odbor odmah je odlučio da novi selektor bude Igor Lovrinov. Ovaj događaj sigurno je uneo nemir među igračice i trebaće im vremena da se psihički oporave”, piše “Večernji”.

Novosti.rs