DAVOR PRE SVIH: Izabran sportista godine Bijeljine-

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

07. 02. 2023. u 18:19

FUDBALER Davor Arnautović, koji se deset godina bavi fudbalom, proglašen je za sportistu grada Bijeljina za prošlu godnu, na svečanosti, pod pokroviteljstvim lokalne vlasti i u organizaciji „Semberskih novina“, održanoj po 46 put, u Centru za kulturu „Semberija“.

ДАВОР ПРЕ СВИХ: Изабран спортиста године Бијељине-

foto:V.Mitrić

Arnautović kaže da, uz pregršt drugih nagrada priznanja, „ovo zauzima posebno mesto, jer ga dodeljuje rodni grad“. Po njegovim rečima, već sa šest godina počeo da se bavi fudbalom, ali da se prethodne tri godine bavi malim fudbalom.

Na turniru 2014. godine u Banjaluci je proglašen za najboljeg fudbalera.  Iza njega je mnogo osvojenih turnira, a najveći uspjeh je prošlogodišnje prvenstvo u Holandiji na kom je nastupio kao član reprezentacije BiH, čiji je član i danas.

Drugo mesto osvojio je Luka Jovanović, član Košarkaškog kluba „Budućnost Prolab“, a trećeplasirani je Nikola Drljić iz Odbojkaškog kluba „Radnik“. Pored trojice najboljih, u konkurenciji su bili i Maja Babić, Đorđe Kupusović, Lazar Marković, Ana Zekić, Dejana Marković, Slađan Milošević i Dalibor Stojanović.

Za najboljeg sportistu iz reda osoba sa invaliditetom proglašen je mladi Strahinja Rosuljaš iz Kluba košarkaša u kolicima „Bijeljina“.

Josip Pandža iz KK „Budućnost Prolab“, ističe da je za njega velika čast to što je dobio nagradu u konkurenciji trenera, koja samo potvrđuje njegovu veliku ljubav prema sportu i još veći trud uložen u postizanje vrhunskih sportskih rezultata.

Za najboljeg pedagoga fizičkog vaspitanja proglašena je Biljana Dobrosavljević, najbolja ženska ekipa je Ženski odbojkaški klub „Radnik“, najbolja muška ekipa je Košarkaški klub „Budućnost BN“, a najbolji sportski radnik Bogdan Rankić. Plakete za doprinos razvoju sporta dobili su Miodrag Stojanović i Ratko Radovanović, a za ambasadore sporta košarkašica Marica Gajić i fudbaler Luka Jović. Posebnu nagradu za humanost dobio je džudo-klub „Panter“, a posthumna priznanja za razvoj sporta dodeljena su Bogdanu Todoroviću Ćiri, Miodragu Kačareviću i Mijodragu Jakovljeviću.

Četrnaestogodišnja Sofija Rakić jedna je od deset perspektivnih mladih sportista. Uspjhe niže u streljaštvu, a najznačajniji su titule prvaka BiH u kadetskoj i seniorskoj kategoriji i rekordera BiH u juniorskoj, kadetskoj, seniorskoj i miks kategoriji.

Sofija je osvojila i brojne medalje na međunarodnim takmičenjima međunarodnog karaktera. Na Turniru „Ištvan Poljanac“ ona je bila trećeplasirana.

Pored Sofije, za najperspektivnije mlade sportiste proglašeni su Ema Kovač, Dunja Vukšić, Saša Spasojević, Lazar Lazić, Andrej Ačimović, Faruk el Ček, Teodora Trifković, Ivana Kićanović i Una Rankić.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović je čestitao svim kandidatima za najbolje sportiste. On je istakao da Bijeljina s razlogom može da se pohvali da njeguje sportski duh, jer su talentovani sportisti brojni kako u individualnim, tako i u grupnim sportovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili