U BORBU ZA BASTION OPOZICIJE: SNSD nakon pobeda u Bratuncu i Zvorniku kreće na Bijeljinu

S. MIŠLjENOVIĆ

07. 02. 2023. u 09:55

NAKON ubedljive pobede kandidata SNSD na vanrednim izborima za načelnika i gradonačelnika Bratunca i Zvornika, SNSD kreće u napad na Bijeljinu, koja je decenijama bastion opozicije Republike Srpske. Zahtev za opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića je već podnešen i biće pred odbornicima Skupštine grada na sednici 8. februara.

У БОРБУ ЗА БАСТИОН ОПОЗИЦИЈЕ: СНСД након победа у Братунцу и Зворнику креће на Бијељину

foto VMitric

- Arogancija i isključivost gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića šteti samom gradu u kojem nisu rešavani osnovni problemi. Nikakva komunikacija ne postoji između republičkih organa i gradonačelnika. Ne znamo šta su stvarne potrebe grada, niti znamo šta bismo mogli zajedno planirati da nešto učinimo - rekao je Dodik i istakao da su ovdašnje političke strukture odlučile da menjaju takvu situaciju.

Dodik kaže da ne zna kako će građani odlučiti o opozivu Petrovića sa mesta gradonačelnika.

Na inicijativu o opozivu odgovorio je i gradonačelnik Petrović i poručio da inicijativu osporava u celosti, smatrajući da ne ispunjava zakonom propisane uslove.

- Iz sadržine podnete inicijative proizilazi da odbornici žele da gradonačelniku ograniče pravo na slobodu izražavanja tako što bi mu određivali kada, kako i kojim rečima se može obraćati u sredstvima javnog informisanja, što je u najmanju ruku neozbiljno - naveo je Petrović između ostalog, obrazlažući zašto je inicijativa pogrešna.

SMENA NEĆE PROĆI

MILAN Miličević, predsednik SDS poručio je da opoziv gradonačelnika Petrovića neće proći.

- Skupštinska većina u Bijeljini je interesna grupa koja želi da zarobi budžet grada. To im neće proći - poručio je Miličević.

Drago Vuković, politički analitičar, kaže za "Novosti" da SNSD nakon pobeda u Bratuncu i Zvorniku ima jak vetar u leđa da napadne i Bijeljinu.

BONUS- Opozicija RS je postala nevidljiva i to smo videli sad na primeru Zvornika i Bratunca gde se nisu ni potrudili da uđu u političku borbu sa SNSD. Ovo je jasan dokaz za SNSD da udari na Bijeljinu i dobije svog gradonačelnika - ističe Vuković.

On dodaje da su aktuelni potezi opozicije najniži nivo političkog delovanja.

- Opozicija nikako da shvati da mora svaki dan da bude u političkom ringu sa SNSD i da nije važno samo da li će pobediti u toj jednoj borbi, već je bitno da pokaže biračima da je spremna na borbu. Opozicija to ne radi i ona je u konstantnom padu od ppštih izbora - ističe Vuković.

IZVEŠTAJI

U DOSTAVLjENOJ inicijativi za opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića se navodi da su razlozi za to što nije obezubedio izvršavanje zakona, drugih propisa i opštih akata. Zatim da ne sprovodi odluke Skupštine grada i da nije podneo Skupštini grada izveštaj o radu.

BONUS VIDEO - ANKETA: Šta mislite o inicijativi Danice Grujičić da se zabrani pušenje u zatvorenom prostoru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)