NEDU IZBO, PA JOJ UBACIO KRPU U USTA DA BI SE UGUŠILA: Obdukcija otkrila jezive detalje zločina u Prijedoru

S. M.

24. 01. 2023. u 22:05

BRUTALAN način na koji je Žarko Zorić (39) ubio svoju partnerku Nedu Milojević (44) u Prijedoru šokirala je i inspektore policije.

НЕДУ ИЗБО, ПА ЈОЈ УБАЦИО КРПУ У УСТА ДА БИ СЕ УГУШИЛА: Обдукција открила језиве детаље злочина у Приједору

Mesto ubistva, Foto Infoprijedor

Naime, prema nezvaničnim informacijama, Žarko, koji je bio bolesno ljubomoran, izbo je Nedu u njihovom stanu u Prijedoru 10 puta nožem, a pritom je nesrećnu ženu ubo u vrat, ali i dva puta u ruke, što je dokaz da se ona branila od pomahnitalog napadača.

- Nakon što ju je izbo nožem, ubica joj je truleks krpu ugurao u usta kako ne bi dozivala pomoć. Nesrećna žena se tako ugušila dok je ležala sva izbodena, i to je glavni uzrok smrti - kaže izvor "Novosti".

Izvor blizak istrazi kaže da, kako bi prikrio ubistvo, Žarko je podmetnuo požar u stanu i išetao iz njega kao da se ništa nije desilo.

- Ipak, brzom intervencijom prijedorskih vatrogasaca vatra je brzo ugašena i sprečena je veća tragedija, odnosno da se zapali cela zgrada. Ova brza intervencija vatrogasaca je dovela i do toga da se otkrije telo ubijene Nede, a policija je odmah na licu mesta utvrdila da se radi o ubistvu. Nakon razgovora sa komšijama, koje su potvrdile da su čule svađu iz stana, policija je krenula u potragu za Žarkom - ističe naš izvor.

Žarko i Neda, Foto "Fejsbuk"

Osumnjičeni za ubistvo je ubrzo pronađen, i to pijan i izbezumljen. Nije pružao otpor tokom hapšenja.

- Policija je tokom uviđaja u stanu pronašla dva noža, a daljim veštačenjem utvrdiće se tačno kojim je počinjeno ubistvo - rekao je naš izvor.

Na saslušanju kod tužioca Zorić je priznao ubistvo. Njemu je određen jednomesečni pritvor. Zorić se tereti za krivično delo teško ubistvo i izazivanje opšte opasnosti.

Krivičnom zakoniku RS za teško ubistvo zaprećena je kazna doživotnog zatvora. Na visinu izrečene zatvorske kazne svakako će uticati otežavajuće, ali i olakšavajuće okolnosti koje sud primenjuje u skladu sa zakonom. Posebno otežavajuće okolnosti na strani Zorića biće upornost prilikom izvršenja krivičnog dela.

Za prikrivanje ubistva 10 godina

SUD će prilikom izricanja presude posebno obratiti pažnju i na činjenicu da je osumnjičeni nakon zločina pokušao da prikrije ubistvo tako što je zapalio stan. Ovim činom Zorić je u opasnost doveo i druge stanare, pa mu je na teret stavljeno i krivično delo izazivanja opšte opasnosti. Za to krivično delo zaprećena je kazna do 10 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni