PETKOVIĆ U TUŽILAŠTVU BiH: Posle godinu dana bekstva predao se jedan od osumnjičenih u predmetu "Storidž"

S. M.

04. 10. 2022. u 00:40

BEGUNAC od pravosuđa BiH Predrag Petković, koji je označen kao jedan od glavnih osumnjičenih u predmetu "Storidž", predao se Tužilaštvu BiH.

ПЕТКОВИЋ У ТУЖИЛАШТВУ БиХ: После годину дана бекства предао се један од осумњичених у предмету Сториџ

Foto S. Mišljenović

Petković je u pratnji advokata došao u zgradu Tužilaštva u Sarajevu i očekuje se da će tokom dana biti saslušan u svojstvu osumnjičenog.

Petković je zajedno sa odbeglim Milivojem Lovrenovićem i njegovim sinom Dušanom Lovrenovićem označen kao jedan od organizatora šverca marihuane i kokaina u predmetu "Storidž", koji je realizovan raspakivanjem aplikacija "Skaj" i "Anom".

U bekstvu se nalazio od kraja septembra prošle godine kada je uhapšeno više članova grupe, ali je on tada izbegao hapšenje i do danas je bio nedostupan istražnim organima, navodi portal "Una".

Grupa se tereti da su od 2019. godine kao organizovana kriminalna grupa bavili međunarodnim švercom droge i oružja, od čega su ostvarili veliku materijalnu korist.

FOTO: Avaz

Na teret im se stavlja da su iz Albanije i Crne Gore nabavljali velike količine marihuane, koje su dopremali u BiH i skladištili na području Gradiške. Deo droge su preprodavali u BiH, dok su veći deo prepakivali i krijumčarili dalje prema Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Nemačkoj.

- Drogu i oružje prebacivali su preko granice najčešće kombijima i automobilima u kojima su namenski ugrađivani "štekovi" za njihovo skrivanje. Drogu su preuzimale njima poznate osobe u Zagrebu i Splitu, te Budimpešti, Štutgartu i Berlinu. Time su zarađivali velike količine novca, koji su kupovali nekretnine i skupocena vozila - navodi se u dokumentima iz istrage.

LOGO SA LIKOM PRINCIPA

ZANIMLjIVO je i da je u pretresu jednog od osumnjičenih policija pronašla logo s likom Gavrila Principa, kakav je korišćen za označavanje paketa kokaina koji se iz Južne Amerike krijumčari za kriminalce u Srbiji i BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)