NAŠA POMOĆ JE POTREBNA DEČAKU IZ GRAČANICE: Lek za Andriju Pavića u Italiji

Dragana ZEČEVIĆ

29. 03. 2023. u 12:01

ANDRIJA je do prošle godine išao u školu, a sada nastavu prati onlajn jer otežano hoda i ne može dugo da stoji. U petoj godini primetili smo da ima probleme sa hodom pa smo ga odveli u Beograd, na Kliniku za neurologiju za decu i omladinu. Tada je dijagnostikovano da ima Dišenovu distrofiju, progresivnu bolest mišića.

НАША ПОМОЋ ЈЕ ПОТРЕБНА ДЕЧАКУ ИЗ ГРАЧАНИЦЕ: Лек за Андрију Павића у Италији

FOTO PRIVATNA ARHIVA

Ovako Ivana Pavić (33), iz Gračanice, govori o bolesti sina Andrije (11). Dečaku je potrebno dalje lečenje za koje ona i suprug, oboje nezaposleni, nemaju novca. Osim za neophodne odlaske na kontrole u Beograd i redovnu terapiju, sredstva su im neophodna i za nabavku leka koji su im predložili naši lekari, a on jedino može da se kupi u Italiji.

POMOĆ

LEK koji su Andriji preporučili naši lekari košta 3.500 evra. Oni koji žele da mu pomognu novac mogu da uplate na dinarske i devizne žiro račune. Dinarski je 205-9001031565005-65, a devizni: 29031031313339 IBAN: RS35205903103131333959 na ime Ivane Pavić, majke deteta.  

- Neophodno je, međutim, da sina odvedemo kod italijanskih lekara koji treba da mu predlože dozu. Andriji su neophodne i redovne vežbe i banjsko lečenje koje dobijamo preko Zavoda. Međutim, lek koji postoji jedino u Italiji je naša nada da će moći da poboljša stanje mišića i da bolje hoda - priča nam Ivana i kaže da sa mužem i ćerkom Anjom, na sve načine, pre svega, svakodnevnim vežbama nastoji da pomogne svom dečaku.

A maleni Andrija, stidljivo nam je rekao da on samo želi da bude kao i njegovi drugovi, da može normalno da ide u školu i da se igra sa vršnjacima. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba