Ljubomir Maričić

 

VARAŽDIN – HAJDUK SPLIT II    1

18: 00 Kvota, 1.90 (socer kladionica)

Hrvatska 2. liga. Varaždin ili ti nekadašnji Varteks, svima poznato ime kad je hrvatska liga u pitanju. Jedini hrvatski klub u to vreme koji je uspeo da prezimi u Evropi. Međutim, finansijski potop, ekipa završila u 4. ligi i krenula od nule. Iz gore navedenih razloga morali su da promene ime, i eto ih opet na korak od uspeha, da se vrate na stare staze.
Sad pogledajte podatak, sve utakmice se igraju u 16:30, jedino oni igraju u 18:00. Da li je to slučajno? Ja ne bih rekao, savez odlučuje ko će kad da igra, ne klubovi.
Pored svega navedenog, glavni razlog ovog tipa je podatak da su prošle godine Varaždin i Hajduk Split potpisali ugovor, gde će Hajduk da šalje i pozajmljuje igrače današnjem domaćinu. To zvuči kao klasično pomaganje, jer zašto Hajduk u Prvoj ligi nebi imao „svoj klub“ i sigurne bodove kad treba, kao sto Dinamo ima Lokomotivu i nekolicinu ekipa. Danas Varaždin igra protv drugog tima Hajduka, njima bodovi ne trebaju, nit mogu ispasti, niti mogu u prvu ligu iz administrativnih razloga. Ja ovde vidim potencijalno opuštanje od strane gosta, da ne kažem puštanje utakmice, što me kad sagledam sve, uopšte ne bi čudilo.