TURSKA TRAŽI OD RUSIJE DA "VRATI UKRAJINI TERITORIJE": Otkriveno šta je Ankara poručila Moskvi

Novosti online

11. 05. 2023. u 16:58

PORTPAROL turskog predsednika Ibrahim Kalin opisao je ruskog predsednika Vladimira Putina kao dalekovidog lidera koji ne želi da svom turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu nametne izbor u ukrajinskom pitanju.

ТУРСКА ТРАЖИ ОД РУСИЈЕ ДА ВРАТИ УКРАЈИНИ ТЕРИТОРИЈЕ: Откривено шта је Анкара поручила Москви

Foto: EPA

- Putin je dalekovid lider koji razume da takve stvari ne mogu biti nametnute Erdoganu. Predsednici Erdogan i Putin imaju veoma dobar i snažan odnos koji je zasnovan na poverenju i obostranom uvažavanju - rekao je Kalin i dodao da zahvaljujući tome dve zemlje uspešno sarađuju o pitanju Sirije, procesu iz Astane, žitnom koridoru i drugim pitanjima, preneo je TAS.

Komentarišući dijalog o Ukrajini, Kalin je rekao da je Rusija dobro upoznata sa stavom Turske.

- Poručili smo ruskoj strani da se sukob mora okončati uz poštovanje teritorijalnog integriteta Ukrajine i očuvanje njene političke nezavisnosti, kao i povratak svih anektiranih teritorija - rekao je on.

Kalin je podsetio na svoju posetu Moskvi u martu, kada je "više razgovarano o bilateralnim pitanjima", ali je na kraju "bilo reči na temu Ukrajine".

Na pitanje da li je Putin podržao Erdogana uoči opštih izbora u Turskoj 14. maja, Kalin je istakao da takvo pitanje nije politički korektno u kontekstu izbora i da "bilo kakva podrška ne dolazi u obzir".

Ponovio je da dvojica lidera imaju veoma efikasan odnos koji "omogućava vrhunsku diplomatiju".

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: Milovan Brkić poziva na ubistvo Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije