BESMISLENO JE SLATI UKRAJINI DRONOVE, NEMAJU ŠANSE PROTIV RUSKE PVO: Pentagon ne bi da uzaludno snabdeva Kijev

Novosti onlajn

28. 03. 2023. u 19:53

SJEDINjENE Američke Države ne vide smisao u tome da se Ukrajini šalju veliki izviđačko-udarni dronovi MK-9 „reper“ jer nemaju šanse protiv ruske protivvazduhoplovne odbrane (PVO), izjavio je šef Pentagona Lojd Ostin.

БЕСМИСЛЕНО ЈЕ СЛАТИ УКРАЈИНИ ДРОНОВЕ, НЕМАЈУ ШАНСЕ ПРОТИВ РУСКЕ ПВО: Пентагон не би да узалудно снабдева Кијев

Foto AP

- Ta platforma neće preživeti ako pokušaju da je primene u toj situaciji - odgovorio je Ostin na pitanje jednog senatora o mogućnostima da se Ukrajini predaju dronovi MK-9.

Predsednik Ujedinjenog komiteta načelnika štabova Mark Mili se složio sa Ostinom i rekao da dron neće preživeti jer će ga pogoditi ruski PVO sistem.

On sumnja da bi dron MK-9 dao ukrajinskim vojnicima bilo kakve dodatne mogućnosti u poređenju sa manjim, bržim i veštijim dronovima koje dobijaju sa Zapada.

Ostin je takođe izjavio da prema viđenju Pentagona, Ukrajincima je sada najpotrebniji PVO, oklopna tehnika i sredstva velikog dometa.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je američki dron MK-9 pao u Crno more tokom oštrog manevrisanja. Ruski lovci koji su podignuti radi presretanja nisu bili u kontakti s njim, niti su upotrebili oružje. Kako je objašnjeno, 14. marta ujutru američki dron MK-9 leteo je ka ruskoj granici sa isključenim transponderima, a ruski lovci su podignuti u vazduh da bi identifikovali uljeza. Usled naglog manevrisanja, dron je izgubio visinu i pao u vodu.

BONUS VIDEO: "MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU - Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024