PENTAGON O POMOĆI KIJEVU: SAD će Ukrajini do jeseni dati stariju verziju tenkova abrams M1A1, bez municije sa osiromašenim uranijom

P. Z. S. / ria.ru

21. 03. 2023. u 22:29

SJEDINjENE Države ne planiraju da prate Veliku Britaniju u prenosu municije sa osiromašenim uranijumom u Ukrajinu, rekao je portparol Pentagona Patrik Rajder.

ПЕНТАГОН О ПОМОЋИ КИЈЕВУ: САД ће Украјини до јесени дати старију верзију тенкова абрамс М1А1, без муниције са осиромашеним уранијом

Foto EPA

-Koliko znam, ne, odgovorio je na odgovarajuće pitanje novinara.

Ranije je Velika Britanija najavila planove za prebacivanje granata sa jezgrom od osiromašenog uranijuma u ​​Ukrajinu zajedno sa tenkovima Čelindžer.

Sjedinjene Države su odlučile da prebace stariju verziju tenkova Abrams u Ukrajinu kako bi ubrzale njihove isporuke, rekao je portparol Pentagona Patrik Rajder.

Prema njegovim rečima, za slanje tri desetine Abrams M1A2 bilo bi potrebno oko godinu dana, dok bi tenkove u modifikaciji M1A1 bilo moguće brže pripremiti za transfer bez ozbiljnih gubitaka u borbenim sposobnostima.

-Ministarstvo odbrane, u bliskoj saradnji sa Ukrajinom, odlučilo je da obezbedi tenkove Abrams u varijanti M1A1, što će nam omogućiti da značajno ubrzamo vreme isporuke, rekao je Rajder na brifingu.

On je dodao da će Ukrajinci moći da prime tenkove do jeseni ove godine.

BONUS VIDEO - BORBE U BLIZINI SVATOVA I KREMENAJE: Ruski vojnici koriste sisteme "Grad" i haubice "Msta-S"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)