OGLASIO SE ZELENSKI NAKON VESTI O NALOGU ZA PUTINOVO HAPŠENJE: "Istorijska odluka, od koje će početi istorijska odgovornost"

Novosti onlajn

17. 03. 2023. u 19:43

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski reagovao je na nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina.

ОГЛАСИО СЕ ЗЕЛЕНСКИ НАКОН ВЕСТИ О НАЛОГУ ЗА ПУТИНОВО ХАПШЕЊЕ: Историјска одлука, од које ће почети историјска одговорност

Foto AP

- Međunarodni krivični sud izdao je nalog za hapšenje Putina. Istorijska odluka, od koje će početi istorijska odgovornost.

Šef terorističke države i još jedan ruski zvaničnik zvanično su postali osumnjičeni za ratni zločin. Deportacija ukrajinske dece je ilegalno prebacivanje hiljada naše dece na rusku teritoriju.

Takvu zločinačku operaciju bilo bi nemoguće izvesti bez naređenja najvišeg lidera terorističke države. Odvajanje dece od njihovih porodica, lišavanje svake mogućnosti da stupe u kontakt sa svojim rođacima, skrivanje dece na ruskoj teritoriji, rasejanje po udaljenim regionima – sve je to očigledno ruska državna politika, državne odluke, državno zlo. Koja počinje upravo sa prvim zvaničnikom ove države.

Zahvalan sam timu tužioca Karima Kana i Međunarodnom krivičnom sudu, svima u svetu koji nam pomažu da se izborimo za pravdu. Zahvalan na principijelnosti i spremnosti da se oni koji su krivi zaista privedu pravdi.

Slava svima koji se sada bore za Ukrajinu! Svaka čast svima koji nam pomažu da zaštitimo svoj narod! - napisao je Zelenski. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista