ASAD: Zapad je pokrenuo treći svetski rat rukama Zelenskog

Novosti online

16. 03. 2023. u 09:02

PREDSEDNIK Sirije Bašar el Asad izjavio je da je Zapad započeo treći svetski rat rukama nacista u Ukrajini, predvođenih Vladimirom Zelenskim, i terorista u Siriji.

АСАД: Запад је покренуо трећи светски рат рукама Зеленског

Foto: Arhiva "Novosti"

 - Verujem da je treći svetski rat u toku, ali drugačijeg oblika. Mislim da su prethodni svetski ratovi bili tradicionalni. Vojske nekoliko država delovale su protiv nekoliko drugih. Ova trenutna situacija je nastala zbog modernog naoružanja, posebno nuklearnog. Postoji odvraćanje od tradicionalnog ratovanja, tako da se ratovi kreću ka proksi ratovima - rekao je Asad u intervjuu za "RIA Novosti".

On je naglasio da ukrajinski predsednik trenutno vodi rat u ime Zapada sa svojom vojskom nacista, a da se ista stvar događa u Siriji i u drugim regionima, gde teroristi deluju u ime Zapada.

BONUS VIDEO:

BORBE U BLIZINI SVATOVA I KREMENAJE: Ruski vojnici koriste sisteme "Grad" i haubice "Msta-S"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja