PESKOV: Ideja Zelenskog da se Rusija preimenuje u „Moskoviju“ je smešna

Novosti online

13. 03. 2023. u 12:21

PREDLOG predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da se Rusija preimenuje u „Moskoviju“ je smešan, Ruska Federacija je velika sila i ostaće Rusija, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПЕСКОВ: Идеја Зеленског да се Русија преименује у „Московију“ је смешна

Foto: EPA

-Znate, to se, najverovatnije, odnosi na smešne izjave ili slična rešenja. Ako se ne varam, već je bilo mnogo takvih šala na tu temu. Mislim da ovde nisu potrebne nove šale. Međutim, još jednom ponavljam, ovde se možete prema tome odnositi samo sa osmehom, rekao je on.

Podvukao je da će Ruska Federacija, kako god da je neko naziva, ostati velika sila i ostaće Rusija.


Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je ranije naložio premijeru Ukrajine Denisu Šmigalju da „temeljno prouči“ mogućnost preimenovanja Rusije u „Moskoviju“.

Nakon toga je usledila burna reakcija ruskih zvaničnika.

Peticija o preimenovanju Rusije u „Moskoviju“, koja je objavljena na sajtu Zelenskog, u februaru je skupila 25.000 potpisa koliko je neophodno za zvanično razmatranje predloga. Peticija je objavljena na sajtu u novembru prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina