AMERIČKI MEDIJI: General Zalužni je poklonio milion dolara ukrajinskim oružanim snagama

P. Z. S./unian.net

25. 01. 2023. u 00:47

GLAVNOKOMANDUJUĆI Oružanih snaga Ukrajine general Valerij Zalužni donirao je vojsci milion dolara. Sredstva je nasledio od Amerikanca ukrajinskog porekla Grigorija Stepantsa.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Генерал Залужни је поклонио милион долара украјинским оружаним снагама

Foto mil.gov.ua


Kako prenosi Njujork Tajms, ova informacija potvrđena je novinarima kako u porodici Stepanets, tako i u pres-službi Generalštaba.

Novinari su primetili da su Ukrajinci generalno tokom 2022. donirali vojsci 22,3 milijarde grivna. Ovo je oko 500 miliona dolara. Istovremeno, dobrotvorni prilozi u Ukrajini za humanitarnu pomoć iznosili su 920 miliona grivna, odnosno 20 miliona dolara.

Pored toga, mnogi preduzetnici doniraju novac Oružanim snagama Ukrajine. Restorani takođe nude kupcima da doniraju male iznose vojsci prilikom plaćanja računa.

Izdanje je podsetilo da su i javne organizacije uključene u prikupljanje donacija za vojsku. Ova sredstva se koriste za kupovinu pancira, naočara za noćni vid, infracrvenih nišana i druge opreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (5)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina