NAREĐENJE ZA NEMAČKU IZ BALTIČKIH ZEMALJA: "Odmah pošaljite tenkove u Ukrajinu"

Novosti onlajn

21. 01. 2023. u 11:00

BALTIČKE države poručile su Nemačkoj da "odmah" pošalje tenkove "leopard 2" u Ukrajinu, što vlada u Berlinu okleva da učini, prenosi Gardijan.

НАРЕЂЕЊЕ ЗА НЕМАЧКУ ИЗ БАЛТИЧКИХ ЗЕМАЉА: Одмах пошаљите тенкове у Украјину

Foto Tanjug/AP

- Mi, ministri spoljnih poslova Letonije, Estonije i Litvanije, pozivamo Nemačku da Ukrajini odmah obezbedi tenkove "leopard". Ovo je potrebno da bi se zaustavila ruska agresija, pomoglo Ukrajini i brzo se uspostavio mir u Evropi. Nemačka kao vodeća evropska sila ima posebnu odgovornost u tom pogledu - napisao je na Tviteru letonski ministar spoljnih poslova Edgars Rinkevič. 

Isti tvit objavile su njegove kolege iz Estonije i Litvanije, navodi britanski list.

Baltičke države graniče se sa Rusijom i strahuju da bi Moskva, ako pobedi u ratu Ukrajini, mogla da se okrene protiv tri zemlje koje su nekada bile deo Sovjetskog Saveza, ocenjuje Gardijan.

Molba Rinkeviča dolazi dan nakon što na vojnom samitu u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj nije dobijeno obećanje od vlade u Berlinu da će da dozvoli slanje tenkova kao pomoć Kijevu.

 

BONUS VIDEO: 

ZA JAČU KONTROLU RUSIJE: Novi NATO "avaksi" sleteli na aerodom u Rumuniji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (10)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju