VOLODIN PORUČIO: Amerika uvukla Evropu u rat sankcijama protiv Rusije

Novosti online

28. 11. 2022. u 14:50

SAD su uvukle Evropu u rat sankcijama protiv Rusije, a evropske zemlje u nezaposlenost, zatvaranje kompanija i druge strašne dileme, izjavio je predsedavajući ruske Državne dume Vjačeslav Volodin.

ВОЛОДИН ПОРУЧИО: Америка увукла Европу у рат санкцијама против Русије

Foto: Tanjug/The State Duma, The Federal Assembly of The Russian Federation via AP

On je tokom posete Uzbekistanu skrenuo pažnju na to da su SAD i Evropa davno uspostavile strateške odnose, ali da je to na kraju evropskoj strani donelo probleme, nezaposlenost i zatvaranje kompanija.


- Amerikanci kupuju energetske proizvode po jednoj, a prodaju po četiri puta većoj ceni. Osim toga, uvukli su Evropu u svoj rat sankcijama protiv Rusije i ograničili naše projekte koji su omogućili korišćenje jeftine energije koja je bila osnova industrijskog razvoja Nemačke, Francuske i drugih zemalja - rekao je Volodin.

Prema njegovim rečima, lideri zemalja EU konačno su počeli da priznaju da su ruski energetski resursi služili kao osnova za evropski napredak, ali da su SAD napravile prvi korak ka prekidanju njihovog protoka u Evropu i počeli da iz zamenjuju sopstvenim resursima, javio je TASS.

- Sada možemo da vidimo ishod. To je jasno i onima koji žive u azijskim zemljama, posebno onima koji su oduvek sa nama gradili odnose na principima međusobnog poštovanja, prijateljstva i međusobnog nemešanja u unutrašnja pitanja - naglasio je Volodin.

Volodin je dodao da se tokom njegove posete Uzbekistanu razgovaralo o pitanjima kao što su zajednička istorija, tradicionalne vrednosti i kultura.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili