NE ŽELE DA MERKELOVA PONOVO BUDE KANCELARKA: Rezultati ankete u Nemačkoj - većina ipak veruje da je bolje obavljala dužnost od Šolca

Novosti online

26. 11. 2022. u 09:45

VEĆINA Nemaca ne bi želela da Angela Merkel ponovo bude kancelarka, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja Instituta Civei za Funke Media Group.

НЕ ЖЕЛЕ ДА МЕРКЕЛОВА ПОНОВО БУДЕ КАНЦЕЛАРКА: Резултати анкете у Немачкој - већина ипак верује да је боље обављала дужност од Шолца

Foto AP

Oko 70 odsto ispitanika ne želi povratak konzervativne političarke koja se povukla posle prošlogodišnjih izbora, posle 16 godina na mestu kancelara, pokazalo je reprezentativno onlajn istraživanje.

Manje od četvrtine - oko 23 odsto - želelo bi da ponovo vidi Merkelovu na čelu najveće evropske ekonomije.

Međutim, oko 43 odsto anketiranih reklo je da smatra da je Merkelova bolje obavljala svoje dužnosti od aktuelnog kancelara, socijaldemokrate Olafa Šolca, dok 41 odsto misli suprotno.

Civei je 24. novembra anketirao ukupno 5.003 osobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...