U FOKUSU SARADNJA SA RUSIJOM I KINOM: Tokajev položio zakletvu - "Istinski ću služiti narodu Kazahstana"

Tanjug

26. 11. 2022. u 08:43

KASIM-Žomart Tokajev, pobednik kazastanshik predsedničkih izbora održanih 20. novembra, položio je zakletvu i zvanično produžio mandat na mestu prvog čoveka države, javlja TASS.

У ФОКУСУ САРАДЊА СА РУСИЈОМ И КИНОМ: Токајев положио заклетву - Истински ћу служити народу Казахстана

EPA

- Svečano se zaklinjem da ću istinski služiti narodu Kazahstana, striktno se pridržavati Ustava i državnih zakona, garantovani građanska prava i slobode i ispunjavati dužnosti predsednika zemlje koja mi je ukazala poverenje - rekao je Tokajev.

On je na inaugiraciji poručio da će se Kazahstan fokusirati na odnose sa Rusijom i Kinom, kao i da će voditi izbalansiranu i konstruktivnu spoljnu politiku.

- Vodićemo politiku u skladu sa nacionalnim interesima. Prioritet će biti fokus na obostrano korisnoj saradnji i strateškim partnerstvom sa susednim zemljama, među kojima su Rusija, Kina i bratske države Centralne Azije - istakao je Tokajev.

Kazahstanski predsednik je dodao da će vlada takođe težiti da razvije odnose sa SAD, EU, zemljama Azije, Bliskog istoka, državama sa Kavkaza, ali i svima koji žele saradnju sa Astanom.

- Kazahstan ostaje posvećen poštovanju modernog međunarodnog prava i Povelje UN - zaključio je Tokajev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)