ZELENSKI SE HITNO OBRATIO NACIJI: Ukrajina traži hitnu sednicu SB UN zbog udara na objekte za proizvodnju električne energije

Novosti online

23. 11. 2022. u 18:39

UKRAJINA će zatražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj bi tema bila najnoviji ruski udari na objekte za proizvodnju električne energije, izjavio je danas predsednik Vladimir Zelenski.

ЗЕЛЕНСКИ СЕ ХИТНО ОБРАТИО НАЦИЈИ: Украјина тражи хитну седницу СБ УН због удара на објекте за производњу електричне енергије

Foto: Printscreen/UN

Ukrajinska državna atomska agencija Energoatom saopštila je ranije danas da je nekoliko blokova ukrajinske nuklearne elektrane Pivdenoukrajinska ugašeno zbog gubitka električne energije tokom ruskih vazdušnih napada širom Ukrajine.

Niz eksplozija ođeknulo je ranije danas u Kijevu, a eksplozije su se čule i u regionima Dnjepropetrovsk i Nikolajev, gde je prijavljeno nekoliko udara.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko potvrdio je da se dogodio napad na ključnu civilnu infrastrukturu, a nakon eksplozija došlo je do nestanka električne energije u pojedniim mestima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (20)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)