EP OZNAČIO RUSIJU: Oni su "država-sponzor terorizma"; ZAHAROVA ODGOVARA: Vi ste sponzori idiotizma

Tanjug/Novosti

23. 11. 2022. u 18:31

HAKERSKA grupa bliska Kremlju izvršila je danas napad na sajt Evropskog parlamenta, samo nekoliko sati nakon što su poslanici osudili rat u Ukrajini, saopštio je portparol parlamenta Žom Duš Žilo.

ЕП ОЗНАЧИО РУСИЈУ: Они су држава-спонзор тероризма; ЗАХАРОВА ОДГОВАРА: Ви сте спонзори идиотизма

Foto: Profimedia

Evropski parlament usvojio je danas Rezoluciju kojom je Rusija označena kao država-sponzor terorizma i u kojoj se navodi da su vojni udari na civilne mete "kršenje međunarodnog prava", preneo je Rojters.

Jedan od autora predloga evroposlanik Vladimir Bilčik naveo je na Tviteru da je rezolucija usvojena većinom glasova.

- Ukupno je 494 poslanika glasalo za rezoluciju, 58 je bilo protiv, a 44 su bila uzdržana. Parlament poziva članice EU da razviju pravne mehanizme da i dalje sankcionišu Rusiju - naveo je Bilčik.

On je ocenio da je glasanje bilo "za nezaborav" i dodao da je ponosan što je bio jedan od autora predloga. Rojters napominje da je ovaj potez EP dobrim delom simboličan i da Evropska unija nema pravne mehanizme da podrži odluku Evropskog parlamenta.

Nakon ovih informacija portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da bi Evropski parlament trebalo da bude sponzor idiotizma.

- Evropski parlament, koji je u sredu usvojio neobavezujuću rezoluciju kojom se Rusija označava kao „državni sponzor terorizma“ , trebalo bi da bude označen kao „sponzor idiotizma - rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prenosi RT na engleskom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OGLASILA SE MELANIJA TRAMP: Moramo da se ujedinimo, moramo da hranimo seme slobode