UKRAJINCI ISPALILI 230 PROJEKTILA NA CIVILE: Granatiranje naselja u Donbasu se nastavlja

P. Z. S. / ria.ru

07. 07. 2022. u 18:05

DO 18 časova po moskovskom vremenu ukrajinski vojnici ispalili su skoro 230 projektila širom teritorije Donjecke Narodne Republike, uključujući rakete VBR Grad i granate kalibra 155 mm, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre (SKCC).

УКРАЈИНЦИ ИСПАЛИЛИ 230 ПРОЈЕКТИЛА НА ЦИВИЛЕ: Гранатирање насеља у Донбасу се наставља

Foto: EPA


Misija je ranije izvestila da su ukrajinske trupe 5. jula ispalile 340 komada municije preko teritorije DNR do 17.20 po moskovskom vremenu.

-Danas, zaključno sa 18.00 časova, neprijatelj je ispalio 229 komada municije različitih tipova, uključujući i VBR BM-21 Grad, kao i artiljerijsku municiju kalibra 155, 152 i 122 mm, navodi se u poruci predstavništva objavljenoj na svom Telegram kanalu.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denazibiranje Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i, 25. marta, završene su glavne zadatke prve faze - značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista