ALBANSKI PARLAMENT ODBACIO REZOLUCIJU O SREBRENICI! Protiv glasao 51 poslanik - Beriša besan

Tanjug

12. 05. 2022. u 15:43

VLADAJUĆA većina u albanskom Parlamentu odbacila je danas Rezoluciju o priznanju genocida u Srebrenici koju je inicirao bivši premijer Salji Beriša.

АЛБАНСКИ ПАРЛАМЕНТ ОДБАЦИО РЕЗОЛУЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ! Против гласао 51 посланик - Бериша бесан

Foto: Printskrin/ilustracija

Protiv rezolucije glasao je 51 poslanik, a 15 glasova je bilo "za".

Salji Beriša, bivši premijer i predsednik Albanije, posle glasanja se obratio Skupštini i optužio poslanike većine da su "glasali po nalogu Aleksandra Vučića".

- Nikada nije postojala antialbanska Albanija kao za vreme Edi Rame - naveo je Beriša.

Poslanik Tritan Šehu je rekao da je to gorak i ružan dan albanskog parlamenta.

- Mi smo jedini parlament koji nema formalni dokument kojim bi osudio genocid. To je dan koji stavlja težak trag na demokratski svet. Pre nekoliko dana ova gospoda su glasala protiv rezolucije kojom se osuđuje ruski genocid u Ukrajini. Danas nisu prihvatili rezoluciju o osudi srpskog genocida u Bosni, sutra neće prihvatiti da osude srpski genocid na Kosovu. Zašto? To su veze, obaveze, Vučić je iznad. To su ciljevi, zato smo danas obeleženi u albanskom parlamentu - rekao je Šehu.

Protiv Rezolucije o priznanju genocida u Srebrenici glasao je 51 poslanik, prenose albanski mediji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MILANOVIĆ NIJE BIRAO REČI: Hoće li i državljanstvo da mi oduzmu? Ti ljudi nemaju mere (FOTO)