Selektor Srbije Slavoljub Muslin čestitao je posle meča Austriji na kako je rekao, zasluženoj pobedi, a onda podsetio da u Beogradu, protiv Gruzije, možemo i moramo da obezbedimo direktan plasman na Svetsko prvenstvo
-Rekao sam u najavi utakmice da ovo za nas može biti mač sa dve oštrice, jer pokazalo se da je Austrija, i bez nekoliko igrača, pokazala kvalitet, igrala bez imperativa i rasterećeno, što zna da bude karakteristično za ekipe koje se nalaze u položaju u kome su oni bili – rekao je Slavoljub Muslin.
Selektor ne krije da mu je žao što nismo overili vizu u Beču…
-Žao mi je što nismo pobedili i kvalifikovali se na Svetsko prvenstvo već sada, ali nadam se da će to biti u Beogradu, pred punim stadionom. Zahvalio bih se našim navijačima koji su došli da nas podrže, a čestitao bih Austriji na pobedi, bolje je igrala i zasluženo pobedila.Ovaj poslednji korak zna da bude i najteži – podsetio je Slavoljub Muslin..
O uzrocima poraza selektor naravno nije hteo sada da govori…
Naišli smo na protivnika koji je bio bolji od nas i rezultat je takav kakav je.I u Beogradu su nam stvorili mnogo prilika, pokazali se kao kvalitetan tival.
Psihološki faktor je bio važan…
-Psihološki je bilo teško, ali razgovaraćemo, videćemo zašto nismo bili na našem nivou. Nedostajao nam je i Kostić, odbrana koja nije igrala zajedno, bilo je i tu problema. Videćemo, analiziraćemo.
I poslednji, pokazalo se, odlučujući meč sa Gruzijom takođe nosi pritisak…Novinare je zanimalo da li se strah uvukao u naše redove?
-Ne mislim da će biti straha, bolji smo od Gruzije i dobro je što se taj meč igra posle tri dana. Očekujem pun stadon, veliku podršku i naravno našu pobedu koja će nas odvesti na Svetsko prvenstvo.
Selektor je rekao da će Srbija pokazati svoje lice onda kada je to navažnije…
-Da li zaslužujemo plasman na Svetsko prvenstvo? Po svemu do sada prikazanom zaslužujemo. Ali ajde da vidimo protiv Gruzije, ukoliko pobedimo, zaslužili smo da idemo direktno u Rusiju – jasan je bio Slavoljub Muslin.

fss.rs