Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je ishod utakmice protiv BATE-a mogao da bude i drugačiji.

— Bate je imao svoje šanse, mi smo imali svoje, teško je reći ko je bio bliže pobedi. Možda mi, za nijansu. Igrati ovakve utakmice je nešto stvarno spedicifčno. Igračima sam rekao da moramo da postignemo i drugi gol i privedemo utakmicu kraju. Bate je iskusna ekipa, imaju svoj plan i umeju da kazne greške. Mogu da kažem da se oseća i žal, ali rezultat 1:1 je podela na ravne časti. Prvih dvadesetak minuta nismo bili svoji, radili smo neke stvari koje se nismo dogovorili. To su neke stvari koje se meni ne sviđaju i koje ne volim, i oni to znaju. Posle smo se konsolidovali, dali smo sve od sebe. Imamo još pet utakmica i okrećemo se njima — rekao je Milojević.

Milojević ističe da je ekipa želela da postigne i drugi gol, a ne da čuva minimalnu prednost.

— Pohvalio bih ambijent i navijače, bodrili su nas svih 90 minuta. Hvala im, mislim da momci to zaslužuju ove sezone. U fudbalu ne možete da se povučete ili napadate. Ako se povučete, u svakom trenutku možete primiti gol. Mi smo želeli da postignemo drugi, nismo hteli da branimo rezultat. Neki put to ispadne kako treba, nekada ne. Moja filozofija nije da se moja ekipa povlači, i nikada neće biti. Protiv sebe smo imali ekipu koja je takođe ubacila drugog špica i pokušali su da nas rašire. Videli ste da je prštalo na sve strane, a meni je drago da su moji igrači dobili još jedno vredno iskustvo. Budimo pošteni, ovaj ritam oni treba da imaju stalno.

Ostalo je da se odigra još pet utakmica, a šanse za prolaz dalje nisu niti mnogo veće, niti mnogo manje nakon ovog meča.

— Ja uvek verujem da sve može da se uradi. Ova utakmica za mene već ulazi u arhivu. Biće analizirana, ali mi se već okrećemo narednim izazovima. Zvezda dugo nije bila na evropskoj sceni. Sama organizacija utakmice, od najmanje do najvećih stavki pokazuju da je druga dimenzija igrati Evropu. Ali, mi na terenu nikoga nećemo previše respektovati. Uvek ćemo davati sve od sebe i videćemo da li će to biti dovoljno za plasman u narednu fazu. Po istoriji, imenu, veličini, navijačima, Crvenoj zvezdi je mesto među najvećim klubovima u Evropi — jasan je Milojević.

crvenazvezdafk.com