„Orlić“ Gorana Đorovića su startovali lakom pobedom na početku kvalifikacija za EP u Italiji. U petak je u Jagodini, prema očekivanjima, rutinski savladan Gibraltar – 4:0 (4:0), a najviše od svega pažnju privlači konačan rezultat koji je zapisan već na poluvremenu ove utakmice.

Dakle, mladi su sav svoj talenat i golgeterski repertoar pokazali u prvih 45. minuta. Goste, potpune autsajdere Grupe 7, je načeo Andrija Živković u 19. minutu na sistenciju Luke Jovića. Ovaj tandem je zamenio uloge u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Živković uzvratio asistenciju strelcu Joviću.

U međuvremenu je rezultatsku neizvesnost na ovom meču otklonio Danilo Pantić golovima u 28. i 39. minutu.

Publika na gradskom stadionu u Jagodini je očekivala pravo goleadu i još neku loptu u mreži gostiju sa Gibraltara, ali, pošto su i oni shvatili da bi mogli da budusamo „topovska“ hrana na gostovanju u Srbiji, više pažnje su posvetili svojoj odbrani pa su u nekoliko navrata sjajno sačuvali svoj gol, ali i svoj obraz, jer su kući mogli da budu ispraćeni za prepunom mrežom.

– Ova utakmica je pokazala da su momci željni fudbala i novog dokazivanja posle nastupa na Prvenstvu Evrope u Poljskoj. Srećan sam zbog njihovog odnosa, zbog načina na koji su već u prvom poluvremenu obezbedili važne golove na startu kvalifikacija – kaže selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Đorović.

SRBIJA – GIBRALTAR 4:0 (4:0)

STRELCI: Živković u 19, Pantić u 28. i 39. i Jović u 45. minutu. Gradski stadion u Jagodini. Gledalaca: 4.000. Sudija: Grifit (Vels) 7.

SRBIJA: Radunović -, Stevanović 7, Jovanović 7, Milenković 7, Bogosavac 7 – Lukić 7, Mesarović7, Živković 8, Radonjić 7,5 – Pantić 8, Jović 8.

GIBRALTAR: Banda 5,5 – Krisp 5, Sera 5,5, Anesli 5,5, Kumbs 5,5 – Balantin 5, Vibet 5, Torilja 5, Klinton 5, Hernandez 5 – Pizaro 5,5.