IZ, na prvi pogled, bezazlenog bloka na jednom od prvih treninga, Nemanja Nedović je izašao sa povređenim ramenom, zbog čega je do poslednjeg trenutka priprema čekao odluku lekara. Nažalost, nije dobio zeleno svetlo da krene ka Istanbulu.

– Učinio sam sve što je do mene da se oporavim. Nije bilo dovoljno vremena. Plan je bio da preskočim prve četiri utakmice i počnem da igram od 7. septembra. S druge strane, znam kako bih se i ja osećao da sam trenirao mesec dana, a onda neko uskoči da mi uzme mesto. Odluka je realna i razumljiva – mirnim tonom kaže Nedović.

Neće biti u prilici da bodri saigrače u Istanbulu, ali će biti veliki navijač.

– Znamo kroz šta su momci prošli, koliko su radili da bi stigli do ove pozicije. Siguran sam da će nam doneti mnogo radosti – dodao je bek Unikahe, koji će uskoro put Malage na nastavak oporavka. n

Bio je Nikola Kalinić uzdanica na putu do svetskog srebra, evropskog polufinala i olimpijskog srebra. Ali, bol u leđima je bio preveliki da bi opet sa drugovim krenuo u napad na evropsku medalju.

– Sada je zvanično. Neverovatno mi je žao da vas obavestim da neću nastupiti na Evrobasketu. Sve najbolje timu Srbije, pokažite im ko smo – napisao je Kalinić na engleskom jeziku, na svom tviter-nalogu, a onda dodao na srpskom: Srbi ludaci, samo jako, pamet u glavu, i srce (i još nešto) na teren!

Novosti.rs