ISTI NARUČILAC UBISTVA BAŠIĆA I ŠMITA: Policija došla do dokaza da je Momić posle zločina napustio Prijedor

E. H.

12. 05. 2022. u 11:00

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač saopštio je juče da je u Srbiji, 8. maja, uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa nedavnim ubistvom načelnika Sektora kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića, i još jednim ubistvom u Prijedoru, od pre godinu dana.

ИСТИ НАРУЧИЛАЦ УБИСТВА БАШИЋА И ШМИТА: Полиција дошла до доказа да је Момић после злочина напустио Приједор

Foto Privatna arhiva

Lukač je to izjavio posle razgovora sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom.

Kako "Novosti" saznaju, reč je o Marku Momiću (41) iz Prijedora, za kojim je poternica bila raspisana zbog sumnje da je brutalno ubio Mihajla Stupara (47) zvanog Šmit u martu prošle godine. Bašić je ubijen 21. marta, iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

Ministar Lukač je rekao da MUP Srpske ima dovoljno materijalnih dokaza koji terete naručioca i izvršioca ovih ubistava.

- Po jednoj poternici za ubistvo, koje smo imali pre godinu dana u Prijedoru, MUP Srbije uhapsio je osobu koju sumnjičimo za izvršenje tog ubistva. Povezujemo ga sa izvršenjem ubistva našeg načelnika Bašića, to jest da je narudžba za ubistvo bila od istog čoveka Dalibora Rajlića, kojeg smo već uhapsili i koji se nalazi u zatvoru tako da ćemo rešiti i jedno ubistvo koje je ostalo iz prethodnog perioda - naveo je Lukač.

Kako su "Novosti" ranije pisale, policija je došla do dokaza da je Momić posle zločina napustio Prijedor, a postojale su i indicije gde bi se mogao nalaziti i za njim se intenzivno tragalo.

Foto Privatna arhiva

Ubijeni načelnik Bašić

- Privedeno je više osoba za koje se sumnja da su Momiću pomogle u zločinu, kao i čovek koji mu je pomogao u bekstvu. Nakon kriminalističke obrade odlučiće se za koga od njih će biti zatražena mera pritvora - rekao je izvor uključen u istragu.

Krajem marta, "Novosti" su pisale da je Dalibor Rajlić osumnjičen da je organizovao ubistvo Bašića, a Aleksandar Miljatović da je 21. marta u naselju Pećani hicem iz pištolja usmrtio načelnika kriminalističke policije u Prijedoru. Tokom kriminalističke obrade u policiji, Miljatović je sve priznao i do detalja opisao policiji kako je izveo ovo monstruozno ubistvo.

Bogat dosije, višestruki prestupnik

Marko Momić  ima bogat dosije i policiji je poznat kao višestruki prestupnik.

Za njim traga i pravosuđe Hrvatske zbog teškog ubistva i razbojništva koje je, kako nezvanično saznajemo, počinjeno u novembru 2019. u Selniku kod Ludbrega. Po toj poternici Momić je uhapšen u decembru prošle godine. Međutim, Sud BiH je tada odbio da mu odredi pritvor. Umesto toga određene su mere zabrane putovanja i napuštanja boravišta, a on ih je sve prekršio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)