ŽAPCU SE TRENUTNO NEĆE SUDITI: Odbačena optužnica protiv Nebojše Tubića (60) - Pretukao Novosađanina, čoveku u bolnici stalo srce

Lj.P.

20. 01. 2023. u 13:37

NOVOSAĐANINU Nebojši Tubiću Žapcu (60) neće se suditi za krivična dela na štetu sada pokojnog Spasoja Miličevića (63) iz Novog Sada, rešenjem je odlučio Viši sud u Novom Sadu. Tubić se teretio za teške telesne povrede sa smrtnih ishodom i ugrožavanje sigurnosti.

ЖАПЦУ СЕ ТРЕНУТНО НЕЋЕ СУДИТИ: Одбачена оптужница против Небојше Тубића (60) - Претукао Новосађанина, човеку у болници стало срце

Foto: Printskrin

Ovakva odluka je doneta jer je veštačenjima urađenim u junu, septembru i oktobru utvrđeno da usled oštećenja egzekutivnih funkcija, odnosno problema sa mozgom zbog ranjavanja u glavu, Tubić trenutno nije u mogućnosti da adekvatno prati tok krivičnog postupka i da u njemu učestvuje. Na ovo rešenje, kako nam je rečeno u Višem sudu u Novom Sadu, stranke imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Tubićev branilac, advokat Luka Labus, kaže da su tokom čitave istrage tvrdili da je njegov klijent nesposoban da prati krivični postupak. U istrazi su se izvodili dokazi, saslušavani su svedoci i rađena su veštačenja.

- Održano je i pripremno ročište početkom marta prošle godine, na kome smo insistirali da se uradi dodatno veštačenje i dostavili smo novi nalaz – predočava advokat Labus. - Na osnovu svih nalaza doneto je rešenje da se optužnica odbaci. Za godinu dana će se, međutim, proveravati, odnosno radiće se procena Tubićeve sposobnosti da li može ili ne da učestvuje u krivičnom postupku.

RANjEN U GLAVU

NEBOJŠA Tubić je bio teško ranjen u pucnjavi početkom maja 2012. godine u Novom Sadu. Tada je pucano iz automatskog oružja, a hici su ga pogodili u glavu i naneli mu teške povrede.

Istraga protiv Tubića se, kako smo pisali, vodila zbog sumnje da je 7. novembra 2017. godine na parkingu u Bulevaru despota Stefana 9 u Novom Sadu sugrađaninu Miličeviću naneo teške povrede sa smrtnom posledicom. Vlasniku zanatske građevinske radnje „Kondor“ su, podsećamo, drvenom letvom nanete višestruke povrede, imao je polomljena rebra, nos i povređeno uvo, a dan kasnije je preminuo u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodina, jer mu je, kako je utvrđeno obdukcijom, stalo srce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NA SUĐENJU MARJANOVIĆU SVEDOČIO POLICAJAC PUCIĆ:  Zoran mi je delovao zabrinuto