"TADA JE BIO U ITALIJI": Verica Opačić juče potvrdila odbranu Predraga Petrovića, osumnjičenog za ubistvo 1994. godine

S. J. M.

17. 06. 2022. u 06:55

NA suđenju Predragu Petroviću, optuženom za ubistvo Milibora Petrovića u Beogradu 1994, juče je u Višem sudu svedočila njegova bivša žena Verica Opačić, koja je kazala da je on u kritičnom periodu bio u Italiji.

ТАДА ЈЕ БИО У ИТАЛИЈИ: Верица Опачић jуче потврдила одбрану Предрага Петровића, осумњиченог за убиство 1994. године

Foto D. Milovanović

Time je potvrdila njegovu odbranu da u to vreme 1994. godine nije bio u Beogradu, već da se odselio dve, tri godine ranije.

Ona je ispričala da su bili u vezi od 1989. ili 1990. i da je on 1992. ili 1993. otišao na Apeninsko poluostrvo, jer u Srbiji nije bilo para, niti posla.

- Mislim da je išao preko Grčke i da je imao nekih problema. Iz Italije me je zvao jednom nedeljno telefonom sa govornice i održavali smo vezu na daljinu - ispričala je Opačićeva, koja na pitanje sudije nije mogla da se seti kako su se rastali u Beogradu, kad je Predrag otišao u Italiju. - Živeo je kod prijatelja Aleksandra Jovića. Kad je malo finansijski stao na noge, iznajmio je stan i ja sam u maju 1995. došla kod njega. Radili smo razne poslove, on kao vodoinstalater, brao je i duvan, a ja sam čistila po kućama i radila u ribarnici.

Opačićeva je kazala da su u Italiji dobili dvoje dece, ali da su se 1998. ili 1999. godine razdvojili:

- Živeli smo u istom gradu i on je dolazio da viđa decu.

Bivša supruga je kazala da su njih dvoje bili u vanbračnoj zajednici, da sada ne govore i nemaju nikakav kontakt već 20 godina. Ona se vratila u Srbiju 2010. i od tada ne zna ništa o njemu, a sin joj je rekao da je on sada u zatvoru u Beogradu.

- Za Novu godinu 2010. na vrata mi je došla žena sa devojčicom, rekla da je to njegovo dete i da je Peđa uhapšen. Meni je već bilo svega preko glave, pa sam se spakovala i sa decom vratila u Srbiju - navela je Verica. - Pre mog odlaska policija ga je tražila na mojoj adresi, ali on tu nije živeo. Ne znam gde su ga našli, znam da je bio mesec dana u zatvoru, ali ne znam zbog čega.

Bivša žena je ispričala da Predrag nije bi u kontaktu sa roditeljima, da nije pričao ni o ocu, ni o majci. Kazala je i da im u Italiji niko nije tražio da budu legalno prijavljeni i imaju papire, jer su živeli na jugu zemlje kod Napulja, gde administracija nije baš ažurna.

Tužilac Branislav Ilić imao je prigovor na njen iskaz, da je pristrasan, da se seća selektivno i da se ne seća nekih stvari koje su bile vrlo bitne u njenom životu.

Okrivljeni Petrović je ranije iznoseći odbranu negirao da je ubio Milibora Petrovića, koji je bio alkoholičar i poznanik njegovog oca. Tvrdio je da je u Italiju otišao 1990. ili 1991. godine. Posle toga više nikada nije dolazio u Srbiju.

ŠEST PRESUDA

ZEMENIK tužioca Branislav Ilić dostavio je sudu izveštaj iz kaznene evidencije iz Italije, pribavljen zvaničnim putem, prema kojem je Predrag Petrović šest puta krivično osuđivan. Te presude su donošene 1998, 1999, 2004, 2011, 2013. i 2017. godine. Petrović je danas u sudu rekao da nije krivično odgovarao u Italiji i da nije bio u zatvoru osim 45 dana u ekstradicionom pritvoru, kad su ga uhapsili po poternici zbog ovog krivičnog dela za koje mu se sudi i onda pustili.

BONUS VIDEO - BRAT RADNIKA NASTRADALOG U "ŽUPI": U neverici smo, bio je pošten i dobar domaćin

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega