BOĆINA PERIKA PODMETNUTA? Dalibor Bogdanović i Daniel Janjoš izneli odbranu na optužbe za ubistvo

Lj. P.

16. 06. 2022. u 07:22

DALIBOR Bogdanović Boća (45) i Daniel Janjoš (43), optuženi za teško ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47), 2. septembra prošle godine, juče su na početku glavnog pretresa u Višem sudu u Novom Sadu osporili optužnicu, ističući da nisu počinili dela koja im se stavljaju na teret.

БОЋИНА ПЕРИКА ПОДМЕТНУТА? Далибор Богдановић и Даниел Јањош изнели одбрану на оптужбе за убиство

Foto: Lj.P.

Ostajući kod odbrane date u Višem javnom tužilaštvu, Bogdanović je rekao da mu je žao što je mlad momak izgubio glavu, kao i da Stefanovića nikada nije video. Za Kovačevića je rekao da se poznaju dvadesetak godina, i da je, dok je Goranac bio u zatvoru, on brinuo o njegovoj porodici. Po izlasku iz pritvora, gde su obojica bili zbog otmice Gorana Cvijetića, bez svađe su se, kaže, razišli.

- Razišli smo se kada je on izašao iz zatvora 2016. godine, počeli su da mu prete da će ga ubiti - rekao je Bogdanović. - Teodora Kaćanski ubijena je zbog njega, jer su njega jurili. Posle toga u njegovom autu pucano je na njegovog šuraka. Jednostavno sam hteo da se povučem iz toga jer nikada nisam bio kriminalac. Tog 2. septembra sam bio u jednom restoranu u centru grada sa prijateljima i ostao do ponoći. Imali smo i porodično slavlje, ali sam, otkako mi je džip dignut u vazduh, zabranio svojoj porodici da idemo zajedno.

Foto: Lj.P.

Daniel Janjoš

Drugookrivljeni Janjoš, koji je u istrazi priznao gde se nalazi bačeno oružje, rekao je da je kritične noći u Cankarevu ulicu došao po prethodnom dogovoru sa Kovačevićem, i da se odjednom začula pucnjava.

- Doveden sam u situaciju koju nisam očekivao, oružje je bilo pored mene u kolima - objasnio je Janjoš i dodao da je sa njim u kolima bila još jedna osoba čiji identitet ne može da otkrije.

NISAM SE KRIO!

BOGDANOVIĆ je juče je tvrdio da se nije krio, i da je sve vreme bio u Novom Sadu i dostupan državnim organima, i da novine, koje o njemu pišu svašta, nije čitao.

- Bio sam kod notara da overim jednu punomoć, a i u Beogradu u servisu da preuzmem protezu za nogu - predočio je Bogdanović, dodajući da ne živi uvek na stalnoj adresi i da boravi na različitim lokacijama, jer su nekoliko puta pokušali da ga ubiju.

- Kad je došlo do pucnjave, dobio sam dva udarca u ruku, video sam krv, mahinalno sam uzeo oružje i pucao nasumično prema silueti, iz straha. Više puta sam grešio u životu, ali nisam bio plaćeni ubica. Žao mi je što je Uroš ubijen, nijednog momenta nisam znao da će doći do pucnjave.

Janjoš je ustvrdio da ga je Goranac angažovao kako bi Boću "namestio" za atentat na njega. Za perike pronađene u pik-apu, kojim je pobegao sa lica mesta, Janjoš je rekao da je jednu koristio on, drugu nepoznata osoba, a da je treću podmetnuo kako bi na njoj policija pronašla Bogdanovićev DNK.

Bogdanovićeva supruga i brat iskoristili su zakonsko pravo kao privilegovani svedoci, nisu svedočili. Suđenje se nastavlja danas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)