REBIĆ SVEDOČIO U SLUČAJU PAPIĆ: "Mislio sam da je obezbeđenje Stefanovića"

S. J. M.

23. 05. 2022. u 13:09

U VIŠEM sudu u Beogradu danas je saslušanjem bivšeg direktora policije Vladimira Rebića, Dejana Kovačevića, bivšeg načelnika UKP-a za Srbiju i Zorana Kovačevića, načelnika drugog odeljenja Policijske uprave za Grad Beograd, nastavljeno suđenje bivšem zameniku načelnika SBPOK-a Goranu Papiću.

РЕБИЋ СВЕДОЧИО У СЛУЧАЈУ ПАПИЋ: Мислио сам да је обезбеђење Стефановића

Foto: Z. Jovanović

Na suđenje je bio pozvan i ministar odbrane, a tada MUP-a Nebojša Stefanović, ali se nije pojavio jer nije primio poziv.

Vladimir Rebiće je rekao da je Papića, koji je inače tada bio zamenik načelnika UKP-a za Srbiju, doživljavao kao deo obezbeđenja ministra Stefanovića.

- Kad sam ga upoznao bio je u pratnji ministra, pa sam ga u telefonu memorisao kao "Goran obezbeđenje" - kazao je Rebić.

On je rekao da je Papić imao uticaja koliko mu je radno mesto dozvoljavalo i da ne zna da li je to što je poznavao ministra koristio da mimo svojih ovlašćenja vrši uticaj na rad drugih policijskih organa.

Rebić je rekao da o vraćanju blindiranog vozila Marku Miljkoviću, koji je iz kriminogene sredine, ništa nije znao, već samo da je postojala naredba da se Miljković sasluša zbog neke njegove pretnje pripadniku MUP-a. Kako kaže, obavešten je da je izjava od Miljkovića i uzeta, ali da vozilo niko nije spominjao. Rebić je takođe rekao da nije ni znao da Miljković vozi blindu, da je kontrolišu, već samo da je zatečen negde na ulici i doveden u SBPOK da da izjavu.

- Pripremu hapšenja Papića radila je Služba unutrašnje kontrole, koja je nezavisna, tako da sam ja za hapšenje Papića saznao iz medija. Službeno se nikada nisam upoznao sa tim predmetom. Nisam imao ingerenciju da od SUK-a izuzmem predmet. Nisam ih o tome ništa ni pitao, a s obzirom na iskustvo, moja procena je bila da ne bih ni dobio odgovor. I mislim da je dobro što ih za to nisam pitao - rekao je Rebić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)