OTMIČARI ZAĆUTALI KOD TUŽIOCA: Četvorki osumnjičenoj za kidnapovanje mladića i traženje 200.000 evra odeđen pritvor do 30 dana

Lj.P.

07. 02. 2023. u 17:29

OSUMNjIČENIMA za otmicu osamanestogodišnjeg N.T iz Sremske Kamenice, Radomiru M. (20), Borivoju G. (20) i Strahnji Bati Đ. (20), sudija za prethodni postupak Višeg suda je danas odredio pritvor do 30 dana.

ОТМИЧАРИ ЗАЋУТАЛИ КОД ТУЖИОЦА: Четворки осумњиченој за киднаповање младића и тражење 200.000 евра одеђен притвор до 30 дана

FOTO:Printskrin/Instragram 192 rs

Ova mera im je, kako je za „Novosti“ rekla Jelena Ostojin, portparol ovog suda, izrečena zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometat krivični postupak uticajem na svedoke, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogli u kratkom vremenskom periodu da ponove krivično delo i zbog načina izvršenja i težine krivičnog dela koji su doveli do uznjemirenja javnosti.

Osumnjičenom B.G. pritvor je određen i zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, njemu se pored krivičnog dela otmica, na teret stavlja i napad na više policajaca, dok se osumnjičenom S.B.Đ. pored otmice, na teret stavlja i falsifikovanje isprave. Njih trojica, kako saznajemo, na saslušanju U Višem javnom tužilaštvu nisu izneli odbranu, iskoristivši zakonsko pravo da se brane ćutanjem.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv trojice dvadesetogodišnjaka, dok se postupak protiv maloletnog sedamnaestogdišnjaka vodi odvojeno, a njemu je danas određen pritvor do 30 dana. Za otmicu je predviđena kazna zatvora od pet do 18 godina.

Pored otmice, Borivoj G. se sumnjiči i za napad na više policijaca, a za ovo krivično delo je predviđena kazna od tri do 10 godina zatvora. Dvadesetogodišnji Strahinja Bata Đ. se sumnjiči i za falsifikovanje isprave, kažnjivo zakom od od tri meseca do tri godine zatvora.

U cilju zaštite žrtve otmice, javni tužilac je oštećenom N.T. rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Četvorica osumnjičenih su, podsećamo, uhapšeni u nedelju oko podne u naselju Klisa, nedaleko od gradske deponije, posle intenzivne potrage na području grada. Oni su, kako se sumnja, u noći između subote i nedelje, na ulici u Sremskoj kamenici kidnapovali osamnaestogdišnjeg mladića, a od njegove porodice su tražili otkup u iznosu od 200.000 evra, kako bi im sina vratili živog.Osamnaestogodišnjak je pronađen nepovređen u gepeku automobila.

Otac žrtve otmice je u isposvesti za „Novosti“ rekao da su ih otmičari zvali u gluvo doba noći i saopštili da im je sin otet i da do pet sati sakupe tražene sumu, ili im sin neće biti živ. On je oko 3.30 pozvao policiju, prijavio sinovljevu otmicu i odmah se krenulo u potragu za otmičarima i žrtvom. Mladića su oteli 5. februara u blizini kuće u Sremskoj Kamenice, a veruje se da je bio namamljen, jer ga je navodno jedan od otmičara pozvao preko telefona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna