ZNAO JE DA SVEŠTENIK NIJE TU, BLAGO IZNEO U DVE KESE: Kamere snimile krađu vrednih relikvija, istraga još u toku (VIDEO)

S.BABOVIĆ

06. 02. 2023. u 19:30

VREDNI crkveni predmeti ukradeni su iz Crkve Sveti Đorđe u selu Zdravinje kod Kruševca, a osumnjičeni se pojavljuje na snimcima sigurnosnih kamera u noći kada su nestale relikvije.

ЗНАО ЈЕ ДА СВЕШТЕНИК НИЈЕ ТУ, БЛАГО ИЗНЕО У ДВЕ КЕСЕ: Камере снимиле крађу вредних реликвија,  истрага још у току (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Veruje se da je osumnjičeni za krivično delo teška krađa Danijel D.(41) iz ovog sela 26. septembra prošle godine ušao u crkveni dom i za nekoliko sati izneo u kesama više predmeta. Procenjena vrednost ukradenih stvari iznosi oko 6.000 evra.

Policija je 10. oktobra, 2022. podnela krivičnu prijavu protiv osumnjičenog. Kako saznajemo, dokazni postupak u okviru istrage Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu je još u toku.

Pretpostavlja se da je osumnjičeni imao informaciju u vezi s tim gde se sveštenik nalazio. Sa porodicom sporne noći nije bio kod kuće.

-Neki minut posle ponoći, osumnjičeni je prišao crkvenom domu, dugo zvonio i otišao. Međutim, posle dva minuta ponovo je došao i zvonio - iznosi izvor „Novosti“. -Kamere su ga snimile oko tri sata kako izlazi sa dve pune kese iz kuće i napušta dvorište.

Bez kesa se ponovo vraća u kuću minut kasnije, kada se čuje neki lom. Oko 45 minuta kasnije preko puta crkvenog kompleksa zaustavlja se crveni auto.Kako su za „Novosti“ ranije ispričali meštani Zdravinja, veruju da je osumnjičeni imao pomoć pri odnošenju ukradenih stvari.

Trećina ukradenih stvari,pronađena je sutradan u jednom objektu u istoj zdravinjskoj ulici (crkvene krune za venčanja, laptop).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati