KRIJUMČARIO DVE TONE ROBE: Kad su ga upitali šta nosi, rekao je ništa a onda je usledio pretres

J. S.

26. 01. 2023. u 18:16

NA graničnom prelazu Preševo, carinici su u saradnji sa policijom, u jednom kamionu, pored uredno prijavljene, pronašli i preko dve tone krijumčarene tekstilne i druge robe.

КРИЈУМЧАРИО ДВЕ ТОНЕ РОБЕ: Кад су га упитали шта носи, рекао је ништа а онда је уследио претрес

Foto: Uprava carine

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu pristigao kamion domaćih registarskih oznaka, koji je za nekoliko uvoznika u našoj zemlji prevozio uglavnom tekstilnu robu iz Turske.

Na pitanje, da li pored prijavljene robe ima još nešto da prijavi, vozač je odgovorio odrično. Kamion je ipak izdvojen za detaljan pregled, a nakon istovara je utvrđeno da se ipod robe prijavljene za uvoz nalazi i velika količina različite neprijavljene robe. 

U više ogromnih torbi i kutija na dnu tovarnog dela pronađeno je preko 7.000 različitih odevnih predmeta: dečjih kompleta, prsluka, trenerki, farmerica, majica, veša i čarapa poznatih robnih marki... 

Među robom se našlo i oko 500 autodelova, različitog alata, parfema i toaletnih voda poznatih brendova.

 Pored krijumčarene robe, za koju postoji sumnja i u povredu prava intelektualne svojine, do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, koji će biti pokrenut protiv vozača-vlasnika prevozničke kompanije, biće zadržan i kamion.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIVEDENI U TUŽILAŠTVO, ODREĐEN IM PRITVOR DO 30 DANA: Saslušani kozmetičar i lekar, osumnjičeni za teške telesne povrede