DA NE PONOVI KRIVIČNO DELO: Čuružanin (26) optužen za na napad na sudiju ostaje u pritvoru

Lj.P.

26. 01. 2023. u 17:45

ČURUŽANINU Miljanu D. (26), protiv koga je podnet optužni predlog zbog ugrožavanja sigurnosti i napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, ponovo je produžen pritvor koji može trajati do 21. februara.

ДА НЕ ПОНОВИ КРИВИЧНО ДЕЛО: Чуружанин (26) оптужен за на напад на судију остаје у притвору

Foto D. Milovanović

Kako navode u Osnovnom sudu u Novom Sadu, smatra se da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela za koje je osnovano sumnjiv u ovom krivičnom postupku.

- Protiv navedenog rešenja, okrivljeni i njegov branilac imaju pravo žalbe Višem sudu – kažu u Osnovnom sudu.

Miljana D. je, podsećamo, policija uhapsila 25. oktobra 2022. godine, jer je u sudnici Osnovnog suda u Novom Sadu, tokom postupka, uputio pretnje sudiji. Njega je u sudsku zgradu toga dana privela policija iz Žablja, na glavni pretres u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog neovlašćenog držanja droge.

Dok je trajao glavni pretres, dvadesetšestogodišnjak je počeo da vređa sudiju, a zbog takvog ponašanja su ga upozorili sudski stražari koji su bili prisutni u sudnici. Tada je napao i njih, ali je blagovremenom reakcijom savladan, bez upotrebe sredstava prinude. Stražari su ga zadržali do dolaska policije, a osnovni javni tužilac je uzeo izjave od svih svedoka.

Ovaj mladić je, kako saznajemo, bio nezadovoljan tokom postupka, i u nekim momentima se nekontrolisao smejao, zbog čega je bio upozoren na ponašanje u sudnici, a onda je sudiji uputio pretnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati