Gori vatra u Arsenalu pred put u Beograd i meč sa Crvenom zvezdom u četvrtak. Prvenstveni poraz od Votforda u poslednjem minutu raspalio je bes kod navijača „tobdžija“, iscrpljenih od brojnih dugogodišnjih frustracija zbog loših rezultata svog tima. Na meti fanova najviše su se našli Mesut Ozil i Granit Džaka, glavni krivci za poraz u Votfordu, čak treći u prvih osam kola.

Nemačkom reprezentativcu turskog porekla preseo je 29. rođendan. Klub je na zvaničnom tviter-nalogu uputio čestitke Ozilu kao što je i red, ali je zatim usledila žučna reakcija arsenalovaca.

„Poklonite mu kartu za selidbu u Kinu“, „Slavljeniče, vreme je za raskid ugovora“, „Srećan rođendan veliki ratniče“, „Zar on još uvek igra za nas“ – samo su neki od brojnih sarkastičnih poruka, a neki su navijači tražili da se klupski „Tviter“ ugasi u narednih nekoliko dana.

Na sve to nadovezao se i bivši defanzivac Arsenala, Martin Kion koji je u TV komentaru kao glavnog krivca za poraz od Votforda označio Ozila.

– On je glavni krivac, jer je promašio veliku priliku za vođstvo od 2:0. Ne znam da li za njega postoji budućnost u ovom timu Arsenala i znam da izgleda da njega konstantno napadam, ali mislim da je morao da prelomi utakmicu. Ne znam da li mu je uopšte stalo – izjavio je Kion.

Pored jedne od najvećih zvezda tima, gnev navijača sručio se i na Granita Džaku. Razlog je bizaran – Švajcarac albanskog porekla je čačkao nos u finišu meča dok je ispred njega Kleverli davao pobedonosni gol Votfordu.

Ovaj video brzo je postao hit na društvenim mrežama, uz komentare šta je Venger mislio kada ga je angažovao prošle godine za ogromnih 45 miliona evra.

U gomili aktuelnih problema, duel sa Crvenom zvezdom i put u Boegrad nisu se ni pominjali. Arsenal ima maksimalan učinak u prva dva kola Lige Evrope, takmičenju koje navijači ekipe iz Londona doživljavaju kao drugorazredno. Ipak, zbog loše atmosfere i velikog pritiska pitanje je da li će Arsen Venger na „Marakani“ eksperimentisati sa ekipom, što voli da radi u ovakvim situacijama.