Idealan kutak za školarce

Promo

25. 08. 2022. u 12:05

Sticanje radnih navika kod dece nije lak zadatak, a svakog septemtembra, posle duže letnje pauze, kao da sve počinje od „nule“.

Идеалан кутак за школарце

Foto: Forma ideale

Povratak u školu je prilično stresan, kako za učenike, tako i za roditelje, koji na sve moguće načine pokušavaju da motivišu svoje školarce. Ako još uvek niste uredili radni kutak za svog mališana, krajnje je vreme da rešite taj problem. Donosimo Vam par saveta i ideja za uređenje radne sobe ili radnog kutka za školarce.

Važnost radnog kutka je od velikog značaja za sticanje radnih navika, a bez obzira na to da li živite u kući sa više soba ili manjem stanu, lako možete da napravite atraktivan i funkcionalan prostor za učenje.

Foto: Forma ideale

Sve što deci treba za radni kutak su u suštini radni sto i stolica, i malo prostora za organizovanje knjiga i pribora. Važno je da steknu osećaj pripadnosti, pa ih uključite u proces opremanja prostora i odabira nameštaja. Na taj način stvorićete im i odgovornost za odlaganje njihovih knjiga i stvari.

Foto: Forma ideale

Ukoliko je vaša prostorija uređena u industrijskom stilu, za radni kutak možete da odaberete kompjuter sto CT-1932 uz trpezarijsku stolicu VRP-001 metalne konstrukcije, kojoj možete dodati dekorativni jastuk, koji može poslužiti kao potpora za leđa. Iznad stola dodajte i zidne police koje će ovaj radni kutak učiniti pravim mestom za uživanje i rad, a nećete pogrešiti odabirom zidne police VKS-80029M ili zidne police VKS-80053.

Kako bi nesmetano učili, deci je potrebno dovoljno prirodne svetlosti, pa je dobra opcija postavljanje stola kod zida pored prozora. Kao dodatno radno svetlo obezbedite stonu lampu, jer je noćno učenje često, a i zimski dani obično zahtevaju celodnevno dodatno osvetljenje.

 

Foto: Forma ideale

Kompjuter sto HOF predstavlja idealno rešenje za opremanje radnog kutka, koji je pored izuzetno privlačne estetike i veoma funkcionalan. Zatvoreni pregradni deo, jedna fioka, kao i otvorene police, daju dosta prostora za odlaganje, a pogodan je kako za male radne prostore u domu, tako i za funkcionalne kutke u dečijim sobama. Uz ovaj sto odlično se uklapa kancelarijska fotelja QZY-2502L koja će obezbediti svu potrebnu udobnost.

Uredan i organizovan radni prostor je motivišući za decu, pa se potrudite da uvek bude sređen. Za radni kutak koji se nalazi u okviru neke druge prostorije, dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu kompjuter sto LEO kao praktično rešenje, čija su prostrana radna površina i funcionalni sistem fioka dovoljni za savršenu organizaciju i odlaganje raznih stvari. Otvorena polica MAURO odlična je za dodatne sitnice i dekoraciju, a ambijent će upotpuniti i kancelarijska stolica NF-905.

Stvaranje zanimljivog i zabavnog prostora za učenje učiniće da vašim školarcima domaći zadaci ne budu samo dosadna aktivnost, već i momenat uživanja u samo njihovom kreativnom kutku. Dizajnirajte prostor koji čini da im učenje bude zadovoljstvo i nećete morati da brinete da li će svi domaći zadaci biti završeni na vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)