Moderan enterijer u tamnim tonovima

Promo

10. 12. 2021. u 13:26

UKOLIKO planirate neke promene u uređenju doma i želeli biste nešto potpuno drugačije, to mogu biti tamne boje u enterijeru. U kombinaciji sa modernim nameštajem, kao i pažljivo biranom dekoracijom, mogu da izgledaju mistično, elegantno i sofisticirano.

Модеран ентеријер у тамним тоновима

Ftoo: Forma Ideale

Dizajnere enterijera tamne nijanse boja veoma inspirišu, a kako biste dizajn tamnijeg enterijera učinili ugodnim, savet je da posebnu pažnju posvetite osvetljenju, kompoziciji i kontrastu. Bez ovih elemenata crni zidovi ili sivi podovi mogli bi da preovladaju prostorom.

Potpuno novu dimenziju prostora dobićete pomeranjem granica u odabiru boja, pretvarajući ga u omiljeno mesto koje nećete želeti da napustite. Odaberite paletu boja u prostoriji i kombinujte je sa različitim nijansama sličnog intenziteta, a neku neočekivanu boju ubacite kroz dekoraciju. Tamne boje mogu otvoriti sam prostor, a kako je zanimljivo igrati se bojama, sve što stavite u kontrast sa zelenim, sivim, crnim i plavim tonovima doprineće odličnom efektu.

Ftoo: Forma Ideale

Tamniji elementi dodaju osećaj misterije, ali ipak čine da se oseća udobnost u prostoru. Kombinovanje tamne teme enterijera sa kontrastnim nameštajem oživeće prostoriju i stvoriti otvoren, privlačan prostor.

Uz tamne tapete sjajno bi se uklopila fotelja BARSELONA u bež ili braon štofu, a uz nju u prostor možete postaviti i pleteni tabureOtvorena polica MAURO (MXXR431) u beton dekoru, takođe je odličan kontrastni element, a istovremeno je veoma praktična i može vam poslužiti za odlaganje knjiga, fotografija, dekoracije i ostalih sitnica.

U tamnim enterijerima čak ni najsjajniji akcentni komadi ne izgledaju tako naglašeno kao što bi izgledali sa svetlijim komadima nameštaja. Ovakvi enterijeri najbolje se uklapaju sa modernim nameštajem i svetlima, a komad koji bi bio pravi izbor za ambijent je TV polica COIMBRA 160 u kombinaciji dekora artisan hrasta i crnog drvo dekora. Poseduje zatvoren i otvoren segment sa pregradama, kao i jednu praktičnu fioku, a dodatni benefit je mogućnost ugradnje rasvete. Odlična dopuna ambijentu mogu biti zidna polica VKS-80053 zidna polica VKS-80054 od crne metalne konstrukcije i ploča od iverice, koje su izuzetno praktično i dekorativno rešenje za uređenje modernih ambijenata doma.

Ftoo: Forma Ideale

Ukoliko uskladite neku smelu boju sa tamnom bojom postići ćete odličan efekat. Ako ne želite potpunu tamnu temu enterijera za svoj dom, možete izabrati uparivanje tamnih i svetlih boja kako biste uravnotežili tamu. Mornarsko plava je sjajna tamna boja za sve one koji ne žele da se odluče za radikalno drugačiju boju.

Uz tamnoplavi zid u ambijent će odlično da se uklope fotelje ZURICH u žutoj i plavoj boji, kojima dodatak u kutku može biti klub sto M21 70x50Trpezarijska stolica G502-2 u boji oraha, sa sedištem u tamnozelenom štofu može poslužiti i kao radna stolica, ukoliko je stavite u okviru radnog kutka.

Tamni dizajn enterijera veoma je zastupljen i popularan među dizajnerima enterijera, a kada se odlučite za tamne nijanse, odjednom stvarate vibraciju koja gotovo preuveličava ovu zonu luksuzne udobnosti. Možete napraviti i karakterističan ulaz u vaš dom, a dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da pomoću detalja u zemljanim tonovima dodate malo toplote tamnom enterijeru. Takođe, možete napraviti zidnu galeriju kako biste dodatno osvežili ambijent.

Tamni enterijeri svakako predstavljaju hrabar iskorak u dizajnu enterijera, ali ukoliko se odlučite na ovu promenu, učinićete dom modernim, ispunjenim toplinom i ušuškanošću, idealnim za uživanje i opuštanje, zajedno sa dozom elegancije i luksuza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)