Udoban nameštaj je najbolji izbor za dom

Promo

12. 11. 2021. u 10:01

Jedan komad nameštaja često je dovoljan da promeni celokupan ambijent pa je iz tog razloga važno da veliki komadi nameštaja, koji uglavnom zauzimaju centralno mesto u prostorijama, budu smisleno odabrani. Najčešće ih biramo po estetici, ali treba obratiti pažnju i na to kako se uklapaju u prostor.

Удобан намештај је најбољи избор за дом

Foto: Forma ideale

Postoji veliki broj različitih komada tapaciranog nameštaja za sedenje, a u nastavku otkrijte kako na najbolji način da uklopite tri osnovna modela u ambijent svoje dnevne sobe.

UGAONA GARNITURA

Ugaona garnitura u dnevnoj sobi ima veoma važnu ulogu. Pored mesta za zabavu, kada se okupite sa najdražima, potrebno je da bude i dovoljno udobna i komforna za rutine porodičnog života, kućni bioskop, odmor i relaksaciju.

Velika ugaona garnitura u obliku slova L odličan je izbor za otvoreniji prostor, jer pomaže u razgraničenju prostora dnevne sobe od trpezarije ili kuhinje. Može da se postavi u ugao prostorije, ili da bude potpuno slobodna u prostoru. Dobar je izbor i za malu dnevnu sobu, jer je praktičnije rešenje od kombinacije sofe i fotelje.

Neka vam za odabir boje inspiracija bude priroda, a sjajan izbor mogu biti tonovi koji vuku ka tamno plavoj i mahovina zelenoj, kao i zemljani tonovi, poput bež i sive.

Izuzetno praktično rešenje za opremanje životnog prostora je ugaona garnitura FIGO u bež boji, a uz to se može lepo kombinovati i sa ostalim komadima nameštaja. Poseduje i kutiju za odlaganje posteljine, što doprinosi njenoj funkcionalnosti.

Pri izboru garniture obratite pažnju i na rukonaslone, kao i to da ne blokiraju pogled na prozor, ali u tom slučaju možete odabrati ugaonu garnituru koja ih nema celom svojom dužinom.

Foto: Forma ideale

TROSED

Trosed je u dnevnoj sobi obično najveći komad nameštaja, pa obično diktira stil celog ambijenta. Ukoliko često imate goste, dva manja troseda okrenuta jedan prema drugom mogu da budu praktičnije rešenje od jednog velikog troseda.

Trosed je praktičan i po tome što mu uvek možete promeniti raspored i može stajati bilo gde u prostoru, pa čak i samom centru. Boja troseda utiče i na ostale komade nameštaja i detalje u dnevnoj sobi, a na osnovu njega možete da birate i boju tapeta ili zidova. Ukoliko vaš izbor budu zemljani tonovi, uvek možete napraviti neki jači kontrast sa plavom, ljubičastom ili čak i pink bojom.

Ležaj MARBO u braon boji pravo je savremeno rešenje za opremanje dnevne sobe, a istovremeno je i izuzetno praktičan. Žičano jezgro i površina za odmor i spavanje garantuju kvalitetan odmor, a klasični rukonasloni i kutija za odlaganje posteljine potpunu funkcionalnost.

Savet je da se trosed u dnevnoj sobi ne prostire celom dužinom zida, jer može izgledati nadmoćno u odnosu na ostatak prostora, već bi idealna proporcija bila dve trećine zida uz koji se postavlja. Time ćete dobiti više prostora, a biće dodatnog mesta i za klub stolove.

Foto: Forma ideale

KREVET ZA JEDNU OSOBU

Dimenzije dnevne sobe jesu bitan faktor pri izboru prave sofe, ali i način na koji se soba koristi takođe utiče na to koja je veličina sofa najbolja za vaš prostor. Ukoliko vam je potrebno da prostorija bude praktičnija i da nema svrhu samo dnevne sobe, već možda i spavaće, možete odabrati krevet za jednu osobu.

Ovaj tip kreveta je obično praktičan, jer nije velikih dimenzija, nema velike rukonaslone i uglavnom je svedenijeg oblika, što znači da može stati u ćoškove, manje pristupačne delove prostorije ili da se sa njim čak i napravi odvojen kutak u većoj prostoriji.

Oblik sofe je takođe veoma važan, pa je savet dizajnera enterijera Forma Ideale da se odlučite za niži model ako soba ima nizak plafon ili prozor. Možete biti smeli pri odabiru nijanse, a sjajan izbor su pastelne, tirkizna, roze ili žuta. Ležaj ALTELLA u zelenom štofu predstavlja pravo osveženje za prostor, a i praktičan je, jer poseduje i kutiju za odlaganje posteljine.

Pre nego što se konačno odlučite koji bi komad tapaciranog nameštaja bio najbolji izbor za vaš dom, važno je da sagledate prostor koji imate na raspolaganju i šta želite da postignete, pa da prema tome odaberete onaj koji vam se najviše dopada. Udoban nameštaj je uvek najbolji izbor, a pored toga će i uneti novu energiju u vaš dom, dodatno ga oplemeniti i ulepšati vam trenutke svakodnevnog uživanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)