NOVAK PORUČIO: Rusija insistira da učestvuje u istrazi eksplozija na Severnom toku, naftu će dobiti samo oni koji plate tržišnu cenu

Tanjug

05. 10. 2022. u 19:37

RUSIJA insistira da u istrazi incidenta na gasovodima Severni tok i Severni tok 2 učestvuju i kompanije Gasprom i Nord Stream, AG operater gasovoda Severni tok, rekao je danas potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak.

НОВАК ПОРУЧИО: Русија инсистира да учествује у истрази експлозија на Северном току, нафту ће добити само они који плате тржишну цену

Foto: Profimedia

-Što se tiče Severnog toka 1 i jednog cevovoda Severnog toka 2, Danska i Švedska su potvrdile da su pokrenule svoje istrage. Nažalost, ni operateru Severnog toka, ni Gaspromu, a ni Ruskoj federalnoj službi za ekologiju, tehnološki i nuklearni nadzor nije dozvoljeno učešće u dosadašnjem toku istrage, iako je Gasprom ključni vlasnik oštećene infrastrukture, rekao je Novak za TV kanal Rusija 24, prenosi TASS.

Neprihvatljivo uvođenje gornje granice za cenu nafte

Rusija nema nameru da isporučuje naftu potrošačima koji određuju gornju granicu cene za rusku naftu, izjavio je danas potpredsednik Vlade Ruske Federacije Aleksandar Novak.

-Mi smo protiv takvih netržišnih instrumenata jer su takvi presedani veoma štetni za tržište energenata. To dovodi samo do deficita i oscilacije cena. Ukoliko ovakav mehanizam bude uveden cenu će platiti potrošači, rekao je Novak na konferenciji za novinare.

On je upozorio zemlje koje nameravaju da uvedu gornju granicu za cenu ruske nafte da je za Rusiju prihvatljivo da isporučuje naftu samo onim kupcima koji podržavaju tržisne mehanizme u određivanju cene nafte, prenosi TASS.

BONUS VIDEO - DAN KADA JE KONAČNO ZATVOREN ČERNOBILj: Posledice nuklearne katastrofe trajaće 24.000 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije