POTREBAN VAM JE NAJBOLJI INTERNET: A1 Srbija je mreža u koju prelazi najveći broj korisnika u Srbiji

Promo

08. 08. 2022. u 11:14

ŠTA je pokazao najnoviji Izveštaj o iskustvu korisnika mobilnih mreža i koje rezultate je postigla mreža A1 Srbija?

ПОТРЕБАН ВАМ ЈЕ НАЈБОЉИ ИНТЕРНЕТ: А1 Србија је мрежа у коју прелази највећи број корисника у Србији

Foto: Promo

Ukupni kvartalni mobilni internet saobraćaj u Srbiji je u prethodnih godinu dana porastao sa 150 na 185 miliona gigabjta, što je rast od čak 23 odsto. Dakle, korisnicima je potrebno sve više interneta, jer su se veliki deo svog privatnog, a posebno poslovnog života prebacili online. Čak 41% od tog ukupnog mobilnog internet sabraćaja prolazi kroz mrežu A1, zbog čega naša kompanija ima veliku odgovornost i obavezu da kvalitet servisa drži na viskom nivou. Sveukupna ocena Izveštaja kompanije Opensignal - da korisnici A1 Srbija imaju najbolje iskustvo sa mobilnim internetom u poređenju sa drugim mrežama - nam je upravo iz tog razloga izuzetno važno i nešto na šta smo ponosni jer smo uložili mnogo truda i značajne investicije usmerili u unapređenje naše mreže širom Srbije.

U kojim kategorijama je mreža A1 Srbija odnela samostalnu pobedu, a u kojim kategorijama je zabelezila najbolje rezultate?

Verovatno veliki broj vaših čitalaca čita ovaj sadržaj putem mobilnog interneta. I upravo zbog toga su iz ugla korisnika tri najvažnije kategorije: brzina download-a, jer od nje zavisi koliko će brzo nešto videti i pročitati, zatim dostupnost 4G mreže, jer to znači da lako i brzo pristupaju mreži i potom sadržajima koji ih zanimaju, kao i video iskustvo, jer se video sadržaj gleda i deli sve više. Upravo u te tri kategorije A1 Srbija odneo je samostalnu pobedu, dok u još tri kategorije delimo prvo mesto sa bar još jednim operatorom, a to su: iskustvo pri korišćenju glasovnih aplikacija, video igara i brzina upload-a, što je veliki uspeh.

Sudeći po rezultatima Istraživanja i Izvestaja mreža A1 Srbija u potpunosti zadovoljava potrebe korisnika, koje su u svakodnevnom porastu, pa sta je ono sto stoji iz ovakvih rezultata?

Tokom prethodne godine izgradili smo više od 130 novih baznih stanica, proširili radio kapacitete za čak 60 odsto i ukupno povezali oko 850 baznih stanica optikom. Zbog strukture naših paketa i velikog broja fiksno/bežičnih kućnih modema, neproporcionalno veći udeo ukupnog mobilnog internet saobraća u Srbiji prolazi kroz našu mrežu. Zbog toga smo u nekim regionima i gradovima, poput Sombora, duplirali radio kapacitete.

Istakao bih izuzetnu motivisanost naših ljudi i timova, kojima idu najveće zasluge za ostvarene rezultate, i odličnu automatizaciju procesa. Na primer, uveli smo dodatnu kontrolu radova, kao i brzu detekciju problema na mreži, čime smo za čak 40 odsto smanjili verovatnoću korisničkih žalbi posle izvedenih radova.

A1 Srbija je mreža u koju prelazi najveći broj korisnika u Srbiji, prema najnovijim podacima RATEL-a. Da li je u pitanju samo sadrzajna ponuda ili postoji jos faktora koji uticu na ovakvo korisničko iskustvo?

Da, najnoviji podaci RATEL-a potvrdili su da smo već godinu i po dana za redom mreža u koju korisnici najviše prebacuju svoje brojeve. Naravno da je sadržajna ponuda veliki razlog, ali kao što pokazuje istraživanje Opensignal-a, kvalitet mreže je podjednako važan uslov za zadovoljstvo korisnika. Mi smo poznati kao operator koji menja tržište nabolje i korisnicima pruža više. Sve što smo ostvarili, posebno od lansiranja brenda A1 u Srbiji, potvrda je da su za nas kvalitet mreže, napredna rešenja i usluge i vrhunsko korisničko iskustvo, prioriteti na kojima naših 1.500 zaposlenih rade svakog dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)