BEOGRAD ĆE DO KRAJA 2023. IMATI NAJLEPŠU ŽELEZNIČKU STANICU: Uskoro kreću radovi na izgradnji kapitalnog projekta za celu državu

Tanjug

04. 08. 2022. u 10:47

ŽELEZNICA je dobila građevinsku dozvolu i sve je spremno za početak radova na izgradnji moderne stanične zgrade u železničkoj stanici Beograd Centar u Prokopu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

БЕОГРАД ЋЕ ДО КРАЈА 2023. ИМАТИ НАЈЛЕПШУ ЖЕЛЕЗНИЧКУ СТАНИЦУ: Ускоро крећу радови на изградњи капиталног пројекта за целу државу

Foto Ilustracija

- Uradili smo betonsku konstrukciju u Prokopu i stavili stanicu u funkciju glavne železničke stanice. Ima šest perona i 10 koloseka, površina ove betonske konstrukcije je 50.000 kvadrata i stvoreni su uslovi da krenu radovi sa glavnom železničkom zgradom - rekao je Momirović Tanjugu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio da bi radovi na zgradi mogli da krenu već 8. avgusta, a ministar Momirović kaže da će radovi vrlo brzo početi i da će uskoro biti i svečano obeležen početak radova.

Istakao je da će Beograd dobiti jednu od najlepših staničih zgrada sa, kako je rekao, avangardnim komercijalnim sadržajima, kao i da će sve biti gotovo, kako je i najavio predsednik Vučić, do kraja 2023. godine.

- Ovo je kapitalni projekat za celu državu i uveren sam da ćemo do kraja 2023. godine imati jednu od najlepših železničkih stanica u Beogradu i da će ovaj deo grada početi da se razvija na drugačiji način - naglasio je ministar.

Kaže da je uloženo mnogo vremena u pripreme za početak tog projekta, koji će biti na ponos Beograda.

Potpuno smo spremni da železnicu uvedemo u novi vek železničkih investicija, rekao je Momirović i istakao da će železnica postati dominantan vid saobraćaja i da će se tek pokazati njene vrednosti, kada je reč o brzini i kvalitetu putovanja, ali i po pitanju ekologije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)