SRBIJA DOBILA PRESTIŽNU EVROPSKU NAGRADU Brnabić otkrila: Prvo mesto za najbolju inicijativu u 2021. godini

Novosti online

25. 06. 2022. u 11:49

PREDSEDNICA Vlade Ana Brnabić rekla je da što se tiče smanjivanja jaza između bogatih i siromašnih da je za inicijativu "Moja prva plata" juče u Briselu Srbija dobila nagradu.

СРБИЈА ДОБИЛА ПРЕСТИЖНУ ЕВРОПСКУ НАГРАДУ Брнабић открила: Прво место за најбољу иницијативу у 2021. години

foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

- Prvo mesto za najbolju inicijativu u 2021. godini, koja u centar ekonomije stavlja ljude, smanjuje jaz između ruralnog i urbanog stanovništva. Taj program je obezbedio da preko 17.000 mladih u Srbiji stekne radno iskustvo, i mi ćemo nastaviti sa ovim programom. Ministar Siniša Mali će otići da primi tu nagradu - rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da Srbiji sve veću ulogu u rastu ekonomije igra sektor usluga, što znači da naša ekonomija postaje sve sofisticiranija.

- Izvoz naših IT usluga je dostigao 740 miliona evra u prvom kvartalu. Toliko je iznosio 2014. godine za celu godinu. Mi smo tri puta povećali naš izvoz za šest godina, i verujem da ćemo dostići naš cilj, a to je da izvoz naše pameti bude preko dve milijarde evra - rekla je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)